Vita:Keith Emerson

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 8 évvel ezelőtt a(z) Stílusa - segítség, honnan van ez a szöveg???? témában
Ez a szócikk témája miatt a Könnyűzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Ary (vita), értékelés dátuma: 2014. október 6.
Könnyűzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Stílusa - segítség, honnan van ez a szöveg????[szerkesztés]

Megdöbbenéssel olvastam nemcsak a nagy zenész halálhírét, hanem azt is, hogy a Wikipédia cikke képezi a magvát annak, amit most az Index is megírt..... és ugyanez a szöveg egy másik, zenei tárgyú honlapon is szó szerint megjelent, a Wikipédiára hivatkozva...

"Egyik alkalommal például dobszólója közben korbáccsal úgy eltángálta Carl Palmert, hogy a zenészt kórházba kellett szállítani. Fellépéseik további látványossága volt, hogy Emerson előadásonként „kibelezett”,.."

Miután láthatóan Emerson rossz hírét most maga a Wikipédia terjeszti, jó lenne tudni, honnan van ez az információ?

Az angol Wikin is tele van sablonozva az Emerson szócikk.

Bizonyára számos szerkesztőtársam ismerte és szerette Keith Emerson zenéjét. Keith Emerson emléke a jelenleginél sokkal értőbb, színvonalasabb cikket érdemelne!

Meg sincs említve, hogy Emerson, Lake and Palmer világhírt hozott "The Barabarian" című felvételével Bartók Béla Allegro barbarojának! Aki ezt nem tudta, az SEMMIT sem tud az elhunyt művészről! Semmit!

Ez a "belezéses" történet - még ha igaz is (ezt nem zárom ki), akkor is rendkívül ízléstelen, akárcsak a Beatricének tulajdonított csirkebelezési rágalom és különösen felháborító ezt "stílusaként" említeni.

És felháborító, hogy itt nem ennek a szerencsétlen sorsú embernek a válságáról olvashatunk - virtuóz, néha a gépiességig pontos ritmusú játékáról - és a különböző zenei stílusok megértéséből és "fúziójából" fakadó, a maga idejében újszerűnek számító ötvözetéről!

Aki tényleg szereti Emersont, számos felvételére gondolhat - vagy meghallgathatja a YouTube-on Emersonnak az Oscar Petersonnal közösen két zongorán előadott boogie-woogie felvételét!

Kérem mindazokat, akik szerették, segítsenek rendbe tenni ezt a cikket!

Előre is köszönöm!.---Linkoman vita 2016. március 12., 15:57 (CET)Válasz


Nagyon szomorú, hogy a kortárs zene egyik legnagyobb alakjáról így és ennyit tudunk elmondani. Említhetnénk a hasonlóan tragikus sorsú Cozy Powellt, mint zenésztársat, beszélhetnénk a Syrius együttes Bartók feldolgozásáról, amelyet nem engedtek a jogdíj örökösök kiadni, ellentétben az Emerson féle munkával- ezt talán az Atlantic pénzéből fizetett "váltsággal" utólag legalizálták. Elmennek a zenei ikonok, akik a valódi minőséget emelték munkásságuk középpontjába és mi elfeledkezünk róluk. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 194.143.226.4 (vitalap | szerkesztései) 2016. április 7., 11:01‎