Vita:Kassai Balázs

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Ulrich von Lichtenstein 1 évvel ezelőtt a(z) Cimborám (II.) témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Boccia-bronzok[szerkesztés]

Boccia-bronzok Kunszentről Miskolc (ÉM) - A mozgáskorlátozottak egyéni boccia országos bajnokságát az elmúlt hétvégén rendezték meg Kunszent- miklóson. A Miskolci Akarat SE 7 sportolóval képviseltette magát a viadalon, akik hozták a kötelező győzelmeket. Gyurkota József a BC4-es, Kassai Balázs a „hazai”-kategóriában bronzérmet szerzett. A legsportszerűbb versenyzőnek járó különdíjat Langauer Katinka, illetve Mogyorósi Attila hozhatta haza. Figyelemre méltó, hogy Mogyorósi Attila eredményei alapján első számú tartalékként kerül szóba a jövő évi athéni paraolimpiára készülő csapatnál. Mogyorósi a már biztos csapattag Gyurkota Józseffel együtt, egymást segítve készülhet a jövő évi nagy megmérettetésre.Észak-Magyarország, 2003. november 20., 270. szám -- Ulrich von Lichtenstein vita 2018. december 23., 08:18 (CET)Válasz

Cimborám[szerkesztés]

Heves Megyei Hírlap, 1997. június (17:30-17:55)
Új Dunántúli Napló, 1997. június (8. évfolyam, 148-177. szám), Kedd (jún. 10.), MTV1, 17:30-17:55
-- Ulrich von Lichtenstein vita 2018. december 23., 08:34 (CET)Válasz

Könyvbemutató (2020)[szerkesztés]

Miskolci Kaffka Margit Könyvtár (2020. január 15.), a szerzővel Trux Béla író beszélgetett [1]
A könyv borítója: [2]

A könyv fülszövege: „A Rákóczi kincseskamra a képzelet és a valós történelmi események határán elterülő történet. A cselekmény egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fennmaradt szájról szájra terjedő Rákóczi történet vagy úgy is mondhatnánk, legendát dolgoz fel. Arra keresi a választ, hogyan alakult ki és él tovább az emberek fejében egy história. Meglehetősen sajátságos módon teszi mindezt. A történet alapkövéül a Regéci várhegy szolgál, mely a harmincéves háború alatt a Rákóczi család birtokába kerül. Az eseményeket föld alatt és föld felett egyaránt figyelemmel kísérik.

A háború magabiztos folytatásához pénz kell és a pénzt I. Rákóczi György erdélyi fejedelem - aki történetesen a magyar király ellen visel hadat - szeretné biztonságban tudni. Így történik meg, az amire senki sem számított: a várhegy gyomrában két világ találkozik egymással. Kik azok a furcsa lények a hegy belsejében akikkel I. Rákóczi György és fia Zsigmond és emberei találkoznak? És hogyan tovább?

Nos, ha ez még nem lenne elég mindennek tetejében egy elátkozott madár vetett szemet a Fejedelem háborúra szánt kincseire. Elszántan ered az arany nyomában és minden tőle telhetőt megtesz, hogy megkaparintsa azt. Nem ismer sem Istent, sem embert. Csak a kincs létezik számára.
-- Ulrich von Lichtenstein vita 2020. január 15., 19:32 (CET)Válasz

Cimborám (II.)[szerkesztés]

A kis Balázs csodás ereje

Miskolc – A Cimbora ma Kassai Balázs (9) mozgáskorlátozott kisfiúnál vendégeskedik. A Little-kóros fiatalember nem ismer lehetetlent, óriási akaraterejével szinte csodákra képes.

Balázs a napokban fejezi be az általános iskola második osztályát, de ő már döntött jövőjével kapcsolatban: számítógépes szakembernek szeretné magát képezni. Jövőre kezd el számítástechnikát tanulni, és minden vágya, hogy saját gépe legyen. Ennek az álomnak a megvalósításához keres a Cimbora partnereket.

Négyévesen a Pető Intézet lakója lett, ahol 1 hét (!) alatt megtanították bottal járni az addig mozgásképtelen gyermeket. Balázs ma kiváló sportoló. Kilencedik születésnapján Budapesten a mozgássérültek diákolimpiáján megnyerte az ügyességi versenyt. Sőt úszásban is kasszírozott egy ezüstérmet. A sport mellett imádja a zenét, kedvence az Ámokfutók. Az együttessel a mai adásban közösen futnak egy kört. S hogy ez nem vicc, majd meglátják. Balázs ugyanis – bár botok segítségével – társaival együtt szalad a labda után.

[...] Balázsról a Kiskegyed című hetilapban olvashatnak legközelebb. K. V.” Blikk, 1997. június 10., 5. o.

Hatalmas marcipántortával köszöntötte kilencedik születésnapján a Cimboránk... című tévéműsor június elején Kassai Balázst. Éppen akkor nyert két érmet is – egy aranyat és egy ezüstöt – a mozgássérültek diákolimpiáján. A fiú Little-kórban szenved, agyának mozgást irányító központja sérült.

Szerencsére Balázst időben elvitték a Pető Intézetbe. Megtanult két bottal járni, és ma már együtt futkos, focizik és biciklizik a többiekkel.

Hetente kétszer jár úszni, hiszen számára a mozgás jelenti a gyógyulást. Alighanem ennek is köszönheti, hogy nem kényszerül tolókocsiba. Balázs egészséges gyermekek között tanul egy miskolci általános iskolában.” Kiskegyed, 1997. július 1., 11. o.

-- Ulrich von Lichtenstein vita 2022. augusztus 26., 07:44 (CEST)Válasz