Vita:Karácsony Gergely

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ezt a cikket korábban törlésre jelölték. A törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyvét itt találod. Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Karácsony Gergely. Szasza char'riss 2010. április 24., 22:46 (CEST)

Konfliktusok személye körül[szerkesztés]

Mivel a budapesti főpolgármester-választás még nem dőlt el, a Karácsony Gergellyel kapcsolatban megjelenő hírek- híresztelések - vádaskodások helyett ugyanolyan tárgyilagos megfogalmazás a követelmény, mint ahogy Tarlós István szócikkében ez látható.

A Wikipédia politikailag semleges és nem lehet a célja az információk tendenciózus adagolása.

Az ízléses, vitákat nem provokáló szerkesztés hasznosabb, mint a Karácsonyra úgysem szavazók mulattatása az úgyis Karácsonyra szavazók dühítése mellett.--Linkoman vita 2019. július 4., 11:00 (CEST)

Kiszivárgott hangfelvétel[szerkesztés]

A cikk eddig nagyjából meg lett kímélve a napi politikai ügyek részletezésétől, amiket ha következetesen megemlítenénk, aránytalanul nagy részt foglalnának el a cikkből (nem csak Karácsonyéból). Az ilyen szerkesztések ehhez vezetnének. Ha pedig már mégis írunk róla, miért éppen ezt a mondatot emeljük ki, ami most benne van a cikkben. Eléggé önkényesnek tűnik, hiszen sok állítás hangzott el tőle a felvételen. Nem kellene az ilyenekbe belemenni, egyik politikai oldalon sem. – Regasterios vita 2019. szeptember 26., 17:04 (CEST)

Akkor legyen valahogy jelölve, vagy szerkesszétek át, de egy az egyben eltüntetni nem korrekt (mert nincs benne semmi valótlan). Vandermorc vita 2019. október 9., 12:17 (CEST)

ELTE TáTK?[szerkesztés]

A cikk szerint Karácsony 1995–2000 között az ELTE Társadalomtudományi Karán tanult. A bibi ezzel csak az, hogy a nevezett kar a végzése után három évvel jött létre. Tehát hova is járt? – Tacsipacsi vita 2019. október 12., 15:44 (CEST)

- Hatalmas leleplezés, de ha csak az általad belinkelt wikipédia cikket elolvasod a karról, akkor láthatod, hogy az ELTE-n már az önálló kar létrehozása előtt is létezett a Szociológiai Intézet. A bibi tehát egy egyszerű elírásnak tűnik. – MediKron vita 2020. május 24., 17:12 (CEST)

Visszaállítás indoklása – valószínűleg jogsértő kép[szerkesztés]

Mivel visszaállításnál nem lehet szerköfben indokolni, itt jegyzem meg, hogy a behelyezett kép nagy valószínűséggel jogsértő, mint ahogy cityboy eddigi próbálkozásai is. Nem valószínű, hogy egy román honlapon megjelenő MTI fotóról a készítője gyorsan OTRS-igazolást küld, de ha mégis, akkor vissza lehet tenni. Ogodej vitalap 2019. október 16., 20:13 (CEST)

Tudom, megtiltottad, hogy hozzád szóljak, csak jelzem, hogy MTI-s képekre nem kapunk és nem is fogunk olyan engedélyt kapni, ami alapján használhatjuk/tunk bármilyen MTI-s képet. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2019. október 16., 20:20 (CEST)

Akkor talán jogos, ha visszaállítottam. Mielőtt megint kép nélkül leszünk, mint erre volt már példa. Egyébként a tiltás nem ilyen esetekre vonatkozott, gondolom azt tudod. :-) Ogodej vitalap 2019. október 16., 20:39 (CEST)

Természetesen jól tetted, hogy visszaállítottad. Azóta jogsértőre jelöltem a Commonson (meg Regasterios is). Más szócikkekből is vissza kellett vonni. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2019. október 16., 20:41 (CEST)

Előválasztás[szerkesztés]

Az előválasztás 2019 januárjában kezdődött Karácsony Gergely, Horváth Csaba és Puzsér Róbert között. Miután ezt megnyerte KG, Puzsér nem lépett vissza, viszont az LMP kihárált mögüle. Ezt követően az EP választás eredménye felrázta a kedélyeket és a DK kiállitotta Kálmán Olgát a Momentum pedig Kerpel-Fronius Gábort Gergővel szemben. EZT követően nyerte meg KG az előválasztás 2.0-át júniusban. Ez igy lenne pontos. –  OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2019. október 27., 12:23 (CET)