Vita:Közgazdászok listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Bővíteni meg kiegészítenI[szerkesztés]

Elég rossz ötletnek tartom, hogy egy szócikknévtérbeli listában olyan karbantartási, szerkesztési instrukciókat biggyesztünk az egyes közgazdászok neve mellé, hogy „bővíteni” meg „kiegészíteni” (mármint az életrajzi szócikkeket). Erre a célra műhelymunkalapok, személyes allapok, esetleg a vitalap való, de nem egy lista. A gyakorlat, amit ebben a listában látunk nem csupán elszigetelt jelenség a Wikipédiában, de a fentiek fényében abszurd is, így ezeket a megjegyzéseket eltávolítom, a laptörténetből kihalászható és allapra tehető. Pasztilla 2010. április 17., 14:07 (CEST)

Én már rég kiszálltam ebből a listából, ugyanis gyökeresen eltérő volt a szándékotok vele, mint az én gondolataim. Még ezt a szócikkíró versenyre csináltam egy gyűjtőlistának, amiről tudhatjuk, hogy mit hol kell csinálni. Szóval annyira azért nem baromság, hogy ott voltak ezek a megjegyzések, mert lehetett tudni, hogy mit és hol kell javítani még. Mindenesetre ha vakinek az eredeti változat kellene, akkor az oldalamon megtalálja. Inkább egyébként az életrajzok bővítésén fáradozzunk, mint ahogy azt Karl Gustav Adolf Knies esetében tetted, semmint hogy ezen olyan sokat rugózzunk. Drkazmer Crystal 128 penguin.png No mesélj... 2010. április 18., 19:32 (CEST)
Oké, most látom a laptörténetből, hogy allapból lett szócikknévtérbe mozgatva, csak a mozgató nem „szócikknévteresítette” a lapot az instrukciók kivételével. Továbbra is úgy gondolom, hogy a „wikisíteni!” és más egyebeknek semmi közük a szócikknévtérhez, ezért szedtem ki, de a többiben maradéktalanul egyetértek veled. Pasztilla 2010. április 18., 21:49 (CEST)

Némi átalakítás[szerkesztés]

Egyfelől kivettem a Közgazdasági Nobel-emlékdíjat kapott közgazdászok táblázatát, részben mert 2011 óta nem frissült, részben pedig mert van külön szócikk a díjazottakról, ott van egy klassz nagy táblázat magyarázatokkal, nincs értelme duplikálni ugyanazt a szakaszt, főleg, ha az egyik már rég nem is frissül. Linkként azért betettem a Nobel emlékdíjasokat.

Másfelől a törlési megbeszélésen felmerült, hogy közgazdasági elméletek, díjak és nemzetek (vagyis csak egy, a magyar közgazdászoké) is bele lett sűrítve a listába, amitől az koncepciótlannak tűnik. Valóban szerencsésebb ha az egy nemzethez tartozókat külön lista sorolja, ezért a magyarokat kivettem (tíz névről van szó), most egy piros link van ott Magyar közgazdászok listája címmel, talán egyszer sikerül valakinek többször tíz magyar közgazdászt egybegyűjteni. Így most a lista koncepciója az, hogy a nagy elméletek, irányzatok alapján sorolja az arra érdemeseket. Néhány helyen megtoldottam forrással is a neveket. Palotabarát vita 2018. október 11., 14:51 (CEST)

A törlési megbeszélés eredménye[szerkesztés]

Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Közgazdászok listája