Vita:Közönséges lisztbogár

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt DenesFeri 4 évvel ezelőtt a(z) Tenyésztése témában
Ez a szócikk témája miatt az Állatok műhelye érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Állattani szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Tenyésztése[szerkesztés]

„A lisztkukacot több hobbiállat is szívesen fogyasztja (madarak, hüllők, rágcsálók), emiatt tenyésztik is. Tenyésztése nem igényel különösebb szakértelmet. A petéből (barna) lárva fejlődik (akár a bogár méretének duplája is lehet a lárva), mely többszöri vedlés után (fehér) bábot képez. A bábból kikel a kifejlett bogár(először halvány, később megbarnul, majd megfeketedik). Fejlődése pár hónapot vesz igénybe. A hímek kicsit nagyobbak a nőstényeknél, külsőleg nehéz megkülönböztetni őket.

A lárvákat korpával, liszttel, kenyérrel, zabpehellyel, uborkával, répával, liszttartalmú élelmiszerekkel lehet etetni. A bogarak átalakulásuk után hamar párosodnak, majd a nőstények petét raknak.

Elhelyezésüknél figyelni kell, hogy ne tudjanak kimászni, illetve kirepülni (szárnyukból kicsit le szoktak csippenteni).

A szabadban fogott állatok fertőzéseket tartalmazhatnak, ezért kisállatboltban, állateledelboltban, tenyésztőknél lehet beszerezni őket az otthoni tenyésztéshez.”

A fenti szöveg nincs forrásolva, azonban hasznos infókat tartalmazhat; emiatt nem töröltem, csak áthelyeztem a szócikk vitalapjára. DenesFeri vita 2019. július 3., 09:24 (CEST)Válasz

Kicsit átírtam, de mivel általános ismereteket tartalmaz, nem tudom, kell-e hozzá forrás. Merkl vita 2019. július 3., 09:55 (CEST)Válasz

@Merkl:! Na jól van; köszönöm szépen! Üdv. DenesFeri vita 2019. július 3., 10:15 (CEST)Válasz

A fenti szöveget a módosítás után visszahelyeztem a szócikkbe. DenesFeri vita 2019. július 3., 10:16 (CEST)Válasz