Vita:Julija Manaharova

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

CEE Spring Logo transparent.svg A(z) Julija Manaharova szócikket Gerry89 készítette vagy bővítette lényegesen a CEE Tavasz 2018 nemzetközi szócikkíró versenyre. A cikk témája: sport és nők, ország: Oroszország és Ukrajna.

Elnevezés[szerkesztés]

A cikk jelenlegi címe biztosan nem felel meg a WP:NÉV-nek, mert hiányzik belőle az apai név, akár ukránként, akár oroszként kezeljük az illetőt. Jó kérdés, hogy miként kezeljük; én hajlanék az oroszra, mivel már orosz színekben játszik, és Ukrajnából is erősen oroszok lakta területről származik, de meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről is... – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2018. május 16., 15:49 (CEST)

Oroszból átírva Julija Anatoljevna Managarova, ukránból átírva Julija Anatolijivna Manaharova lenne a címe. Nos? – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2018. május 16., 15:49 (CEST)

@Joeyline: Nem tudok állást foglalni, maximum annyiban, hogy a magyar sportsajtóban és a közvetítések alatt Manaharovázzák, szóval akkor az oroszból indulnak ki. – Gerry89 vita 2018. május 17., 16:25 (CEST)
Azaz akartad volt mondani, az ukránból. – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2018. május 17., 16:35 (CEST)
@Joeyline: Igen! – Gerry89 vita 2018. május 17., 17:09 (CEST)

Akármelyik lesz, kell átirányítás a másik névalakról is! – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2018. május 17., 23:42 (CEST)

@Joeyline: Megcsinálod? Már csak az átirányítás felülírása miatt is. Gerry89 vita 2018. május 31., 15:00 (CEST)

Lehet, hogy Joeyline nem látta még..Esetleg @Pagony:, szerinted az orosz, azaz a "h"-s alak jó lesz? Ha látod, esetleg megcsinálhatnád az átnevezést. Úgy emlékszem az átirányítás felülírásához kell adminbit (Most ugye a Julija Manaharova) alak lenne a redir, de a cél, hogy a Julija Anatoljevna Managarova legyen, ha jól vettem ki Joeyline szavaiból. Ha nem kell hozzá, pingelj és megcsinálom. Köszi! – Gerry89 vita 2018. június 1., 17:03 (CEST)

Jó lenne kikérni @VargaA: véleményét is. – Pagony foxhole 2018. június 1., 17:28 (CEST)

Utóbbival egyetértek. Addig is én valóban a Julija Anatoljevna Managarova címszót támogatnám. – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2018. június 1., 19:30 (CEST)