Vita:Jövőnk szuperkontinense

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szilas 10 évvel ezelőtt a(z) Törlési megbeszélés lezárása témában

--Pongesz vita 2013. június 10., 12:17 (CEST) csak néhány megjegyzésVálasz

1. Ennek pedig nem külső, Földön kívüli oka volt, hanem az, hogy elviselhetetlenné váltak az addigi élőhelyek A perm végi fajpusztulás egyik tényezője nyilván lehetett az, hogy sokkal kisebb volt a selfterületek nagysága (ez valóban következménye a szuperkontinens létezésének), csakhogy ez az állapot többszáz millió éven keresztül nem eredményezett nagy fajpusztulást. Említsük meg a szibériai platóbazalt-vulkanizmust és az óceáni anoxiát, mint feltélezett tettestárat. A földönkívüli okok kizárása tudománytalan, ezt ha jól tudom nem vetette el a geológia. Többek között azt, hogy a földtörténetben más platóbazalt-vulkanizmus jelenség vagy anoxia nem okozott tömeges fajkihalást, egyesek éppen a földönkívüli ok egy bizonyítékaként kezelik.

2. Létünk a bolygón csupán múló eseménye a Föld történetének Egy tudományos cikk vagy enciklodépiabejegyzés ne itélkezzen és ne tegyen ellenőrizhetetlen jóslatokat. A faj definíciója önkényes, számos faj úgy vészelte át a kihalásokat, hogy átalakult.

3. Források, források

Törlési megbeszélés lezárása[szerkesztés]

Erről a cikkről 2013. novemberben törlési megbeszélés folyt, amelynek eredményeképpen a cikk megmaradt.--Szilas vita 2013. november 16., 16:31 (CET)Válasz