Vita:István, a király

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Könnyűzenei témájú szócikkek (bővítendő besorolás)
Crystal Clear app kguitar.png Ez a szócikk témája miatt a Könnyűzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Ary (vita), értékelés dátuma: 2012. június 18.
Könnyűzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Magyar történelmi szócikkek (besorolatlan)
Coat of arms of Hungary.svg Ez a szócikk témája miatt a(z) Magyar történelmi műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Magyar történelmi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

kérdés[szerkesztés]

Hülye kérdés, de ... az én fülem hibádzik vagy az 1984-es filmben két különböző énekes adja a hangját Istvánnak? Az elején magas a hangja utána meg már Varga Miklósos... Amúgy jó lenne rendesen megírni már ezt a cikket... Lehet neki is állok. – Timish Evil Eye.svg levélboksz 2008. augusztus 20., 21:52 (CEST)

igen nem lenne rossz, de kine hadd Sebestyén Mártát, elvégre ő is ott van a mindenképp említendő művészek közt. Taz vita 2008. augusztus 20., 22:04 (CEST)

Akkor rosszul hallottál valamit. A különbség annyi, hogy István szerepét Pelsőczy László alakítja, de Varga Miklós adja elő (aki amúgy is képes magasan és mélyebben is énekelni), Rékánál pedig Kovács Otília a színész és Sebestyén Márta az énekes. Háttere: Koltay Gábor nem bízott kettőjük kameraképességében (forrást majd keresek). Cassandro George Cross Malta.svg Ħelyőrség 2008. augusztus 20., 22:13 (CEST)
. pedig tlejesen úgy tűnik, hogy két különböző énekes hangja. A vége felé annyira rekedtes már. Azt én is tudtam, hogy nem a színészek énekelnek :) sebestyén márta hangját kilométerekről felismerni :))) (amúgy a rékát átszó színésznő arcához és karakteréhez abszolút nem illett sebestyén márta hangja.) Viszont gyerekek, az új M1 produkció szenzációs volt, llibabőrös volt a karom végig. Ezt is bele kell írni. :) (mármint nem a libabőrt, hanem a feldolgozást) – Timish Evil Eye.svg levélboksz 2008. augusztus 20., 22:22 (CEST)
Ízlés kérdése, apámnak pl. az új Sarolt nem tetszett. Vigyor Viszont valóban beírandó. Cassandro George Cross Malta.svg Ħelyőrség 2008. augusztus 20., 22:25 (CEST)
Sarolt nekem se. viszont István és Koppány, eszméletlen szép a hangjuk. Elhallgatnám egész este :D Remélem kiadják dvd-n. És a női táltos, na az se volt semmi :D– Timish Evil Eye.svg levélboksz 2008. augusztus 20., 22:28 (CEST)

Az új kongeniális volt, nagyon nagyon jó. Nekem speciel a Koppány nem volt elég jó az újban, és hát Deák Bill Gyulát nem lehet pótolni. Különben le a kalappal. BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2008. augusztus 20., 22:37 (CEST)

Nem akarlak kijavítani, de DBGY a táltos volt, Koppány az Vikidál:-). Gyula, Gyula, de nem mindegy. – Lily15Cross Alcantara.svg üzenet 2008. augusztus 20., 22:40 (CEST)

Aber Lily tündér! Csakhogy a mondatom két felének semmi köze egymáshoz, azért van köztük az és. Tehát: 1) a Koppánnyal nem voltam elégedett az új előadásban, 2) EZEN KÍVÜL a DBGy feledhetetlen (azaz a két felé vágott táltos ugyan jó, de a DBGy felejthetetlen). Az anyatejjel szívtam magamba a művet, kimondottan fel vagyok háborodva, hogy egy ilyen elemi tévesztést feltételeztél egy hardcore IAK-fan esetében... Vigyor Kis híján szívrohamot kaptam az üzeneted láttán. Én ne tudná hogy a Vikidál a Vikidál? Gott im himmel donnerveter krucifixus mindenstenshaltbarbisende. És ezzel még csak a felületét érintettem a témának... Lily, ezért még számolunk. :P BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2008. augusztus 21., 19:02 (CEST)

Jóvannno! Éjszaka fél 11 után szövegértelmezési képességem nem egy tökély. Agyamra mentek a szúnyogok! VigyorLily15Cross Alcantara.svg üzenet 2008. augusztus 21., 20:13 (CEST)

Nekem spec. Szikora nem tetszett, de nagyon. Bár szolnokiként elég sok negatív előérzéssel ültem neki. A drága exdirektorúrnak még a Képzelt riport…-ot is sikerül hihetetlenül elrontani :-(. Ez ahhoz képest „fenomenális”. - Matthew (hagyj üzenetet) Discobolus icon.png 2008. augusztus 21., 11:42 (CEST)

Hol a lelkesedés?[szerkesztés]

A 20-i lelkesedés szépen lelankadt. Kár, pedig nagyon megérdemelne egy teljes cikket. Amit hirtelen tudtam hozzáadtam akkor, de majd én is próbálkozom fokozatosan hozzáadosgatni. - Matthew (hagyj üzenetet) Discobolus icon.png 2008. augusztus 26., 10:04 (CEST)

Da pacem, Domine[szerkesztés]

Ezt a dalt a cikk az Esztergom fejezethez sorolja. Nem inkább Az örökséghez tartozik még? Géza fejedelem temetése zárul ezzel a dallal, a regösök énekével változik a helyszín.Hierro vita 2013. szeptember 23., 11:52 (CEST)