Vita:Ilyés Gyula

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Iegeb 13 évvel ezelőtt
Ez a szócikk témája miatt az Erdély-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Erdéllyel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ary: Miért ne lenne nevezetes egy polgármester? – پيغام الانشا 2009. november 10., 00:14 (CET)Válasz

Az is csak egy munka. Nem derül ki, hogy mit tett, mint polgármester, amitől nevezetes lenne. – Ary vita 2009. november 10., 10:33 (CET)Válasz

Hát ezt közöld a Kategória:Polgármesterek többi tagjával is :) lásd még Wikipédia:Szavazás törlésről/Archív_2006.09.15#szeptember_2. (Csabai és Hevessy); Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Weinek Leonárd; nem találom, ki volt az első törlésre javasolt polgármester, de akkor volt egy megegyezés, hogy megyei jogú városétól fölfelé már lehet cikke, aztán ez lejjebb ment, kisebb városokra, városrészekre, sőt, már falvakéról is van... – پيغام الانشا 2009. november 10., 15:54 (CET)Válasz

Először szeretném letisztázni, hogy a szócikk már létezik egy ideje (elég hiányos állapotban). Én csak kibővítettem egy pontosabb életrajzzal, feltüntetve a magyar államtól kapott kitüntetését is, és tettem neki egy infoboxot. Mindazonáltal remélem, hogy ezekből a dolgokból kitűnik, miért kell (már ha kell) szócikk Ilyés Gyulának.
A fenti vitához csak annyit tennék hozzá, hogy Szatmárnémeti egy százhúszezres lakosságú város (ebből 45 ezer magyar lakos), ráadásul megyeközpont, sőt, a megyei jogú városnak megfelelő rangon van (municípium , azaz törvényhatósági jogú város, ami a francia mintát követő román közigazgatási rendszerben körülbelül annak felel meg, ami a német mintát követő magyar közigazgatási rendszerben a megyei jogú város - szokták is így fordítani a szót).
Ráadásul az RMDSZ-nek (sajnos) mára már Szatmárnémeti a legnagyobb (legnépesebb) fellegvára, a polgármesteri székek tekintetében (Marosvásárhelyt ugyanis sajnos elvesztették, immár másodjára).
Hogy személyében Ilyés Gyula mennyire érdemli meg a szócikket, arról lehet vitatkozni (magánvéleménye mindenkinek lehet - nekem is van). De bármi legyen is a véleményünk, az tény, hogy a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét nem osztogatják minden sarkon. És aki ezt megkapta (arról megint lehet mindenkinek véleménye, hogy mennyire érdemelte meg - de ez magánügy), arról talán nem bűn Wiki-szócikket nyitni.– Iegeb vita 2010. október 23., 14:16 (CEST)Válasz