Vita:ISZ–2

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Oroszországgal kapcsolatos szócikkek (besorolatlan)
Flag of Russia.svg Ez a szócikk témája miatt az Oroszország-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Oroszországgal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Hadtudományi szócikkek (bővítendő besorolás)
Panzer aus Zusatzzeichen 1049-12.svg Ez a szócikk témája miatt a Hadtudományi műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Kavics (vita), értékelés dátuma: 2009. március 5.
Hadtudományi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Az ISZ-2 harckocsi kifejlesztésének okai[szerkesztés]

"A Sztálinról elnevezett Ioszif Sztálin harckocsik kifejlesztésének oka, a németek által kifejlesztett 75 és 88 mm-es harckocsiágyúkkal felszerelt Panzer V Panther, a Panzer VI Tiger és a Tiger II nehézharckocsik voltak. Melyek mind védelem, mind fegyverzet terén felülmúlták az addig rendszerbe állított szovjet harckocsikat."

Tény hogy a német harckocsik minőségi fölényének ellensúlyozása volt az elsődleges cél.Azonban a Tigris II még bevetésre sem került amikor az ISZ-2-esek 1944 elején már ott voltak a harcmezőn.

"Homloklemeze és lövegpajzsa 135 milliméter vastag acéllemezből állt, de a kevésbé veszélyeztetett felületeken is 30 milliméteres lemezeket alkalmaztak. A motorblokk alumínium öntvény volt, ez óriási előnyt jelentett az acél motorblokkhoz képest, mert sokkal könnyebb volt, így lehetőség volt diesel motorok alkalmazására. A Tigris és a Királytigris sorsát megpecsételte, hogy a német ipar nem volt képes öntött alumínium motorblokk gyártására."

Ha jól emlékszem a JS-2 és 3-as páncélzatának maximális falvastagsága úgy 120mm lehetett.A 135-ös szám szvsz rossz. Másfelől viszont kezdetben a Maybach motorblokkok és a hengerfej is alumínium öntvényből készült.Később áttértek a szürkeöntvényre mert egyszerűbb és masszívabb volt ugyanakkor persze jóval nehezebb is.

Túl sok szóismétlés[szerkesztés]

"A ISZ–2 (oroszul: ИС – Иосиф Сталин /Ioszif Sztálin) harckocsi az 1943 végén elkészült ISZ–I harckocsik továbbfejlesztett változata volt. A második világháború egyik legerősebb szovjet nehézpáncélosa volt. 1944-ben mutatták be a szovjet hadvezetésnek, elődjéhez képest jelentősen átalakított toronnyal készült, amely jelentősen növelte a harckocsi túlélőképességét, mivel a páncéltörő lövedékek gurulatának (geller) esélye megnőtt (a lövedék a ferde páncélról lecsúszott és a páncél ferde vastagsága is nagyobb volt)."

A bevezető részben túl sok a szóismétlés.Egy mondatban többször is szerepelnek ugyanazok a szavak pl: jelentősen-jelentősen, ferde-ferde stb... Amennyiben van rá mód érdemes lenne a szó ismétlődéseket szinonimákkal helyettesíteni hogy egy mondatban ne szerepeljen kétszer ugyanaz a szó.

Pl: Az ISZ–2 (oroszul: ИС – Иосиф Сталин /Ioszif Sztálin) harckocsi az 1943 végén elkészült ISZ–I harckocsik továbbfejlesztett változata, a II. Világháború egyik legerősebb szovjet nehéz páncélosa volt. 1944-ben mutatták be a szovjet hadvezetésnek, elődjéhez képest jelentősen átalakított toronnyal készült, amely tovább növelte a harckocsi túlélőképességét.

Az észrevételeim alapján módosítottam a cikket... Tiszteletem!