Vita:Hollywoodi filmgyártás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Crystal Clear app camera.png Ez a szócikk témája miatt a Filmműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Teljes Nélkülözhetetlen
Ez a szócikk teljes besorolást kapott a kidolgozottsági skálán. Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Silvio (vita), értékelés dátuma: 2010. február 14.
Filmekkel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Cscr-former.svg
Ez a cikk kiemeltszócikk-jelölt volt. Itt találod meg, miért nem kapta meg a kiemelt státuszt. A régebbi jelöléseket itt gyűjtjük össze.

A Hoolywoodi stúdiórendszer kialakulása című rész Kerekes Anna, újságíró szakdolgozatának egy része. A szerző hozzájárult a közléséhez. Nikita 2006. január 17., 16:54 (CET)

szép, de lehetne még jobban bekezdésekre tördelni, túl egybefolyik. Alensha  2006. január 17., 17:53 (CET)

A szerző engedélye

  • Feladó: Anna Kerekes <e-mail nem publikus> Küldő: gmail.com
  • Címzett: Rita Molnár <rita.molnar-kukac-gmail.com>
  • Dátum: 2006.01.17. 17:51
  • Tárgy: Re: wiki
  • Válaszol | Válasz mindenkinek | Továbbítás | Nyomtatás | Vedd *fel a küldőt a Címtárba | Dobd a Kukába ezt a levelet | *Adathalászat jelentése | Mutasd az eredetit

Én, Kerekes Anna ezennel engedélyezem, hogy 2003-ban írott szakdolgozatomat (írdd már be, hogy mi a címe, én nem tudom) a Wikipédia ingyenesen fölhasználhassa, és az internetes honlapján azt közzétegye.

(Nem mintha nem írhatta volna ezt a levelet bárki:-)

Az idézeteknek meg mindenképpen nézz utána, sok van benne, főleg az Oxford filmlexikonból. Nehogy emiatt baszogassák a Wikit.

szia.

Korrektúra[szerkesztés]

Nem tudom, ezt a sablont kellett-e rátennem, de igazán arra gondolok, hogy a néhol érzelmileg túlfűtött mondatokat kissé semlegesíteni kellene. A szöveg jó, de több helyen állást foglal leírás helyett. Amúgy sincs végigjavítva benne minden elütés :) - Serinde üzenet 2006. január 26., 15:42 (CET)

az érzelmileg túlfütött részek főleg az elején voltak, amit kivettem és nem átírtam. Szerintem így már rendben van. Nikita 2006. január 26., 16:40 (CET)

Casting director[szerkesztés]

Hogy mondják ezt magyarul? Szereposztó rendező, vagy csak simán szereposztó? SyP 2006. augusztus 27., 16:43 (CEST)

nem nagyon mondjuk magyarul sehogy. de szerepválogatót jelent. Nikita 2006. augusztus 27., 19:31 (CEST)

Referálás eredménye[szerkesztés]

Nikita 2006. augusztus 9., 16:43 (CEST) az elejét írtam csak én, a többi egy újságírónő adománya. De gondolom ez nem baj.

Nos:

  • alapvető gondom az, hogy a cikk nem egy városról szól, hanem a filmgyártásról. Annak külön szócikk kellene. Mert a Makó cikk egésze sem a hagymáról szól, hanem magáról a városról. És ha megnézzük a cikket, minimális (legfeljebb 2) bekezdés szól magáról a kaliforniai városról. Én megértem és tudom, hogy Hollywood szerves része a filmgyártás, de a cikknem nem erről kellene szólnia.
  • "Neve azonosult a csillogással és azzal a varázslattal, amit amerikai filmnek neveznek."
  • Ez inkább újságcikkbe, mint enciklopédiába.

NCurse Nuvola apps edu science.png üzenet 2006. augusztus 10., 12:08 (CEST)

igen, erre én is gondoltam, h lehetne hollywodi filmgyártás cikk cím, csak általában ha azt mondjuk, h hollywood, akkor a filmgyártásra gondolunk. A szinész felsorolást én sem értem a mai napig. aszem adapa irta be, nem tudom miért. Nikita 2006. augusztus 11., 11:05 (CEST)

Átmozgattam. Kis munka és mehet kiemeltnek. NCurse Nuvola apps edu science.png üzenet 2006. augusztus 11., 11:13 (CEST)
Áthoztam a referálásból. NCurse Nuvola apps edu science.png üzenet 2006. szeptember 2., 10:03 (CEST)

Kép figyelmeztetés[szerkesztés]

A következő képeket törölték vagy törlésre jelölték a Commons-on. Mielőtt eltávolítod a képet a szócikkből ellenőrizd a Commonsbeli lapját a képnek, hátha időközben visszavonták, vagy hibát követtek el a törlésre jelöléssel. A kivett képet próbáld meg helyettesíteni egy másikkal.

Miután megoldottad a problémát, kérlek azt jelezd, mind itt, mind a CommonsTicker oldalon, az üzenetet létrehozó sablon „|status=” sorában.

Ezt az üzenetet a CommonsTicker írta.

-- CommonsTicker 2006. október 10., 00:34 (CEST)

Kép figyelmeztetés[szerkesztés]

A következő képeket törölték vagy törlésre jelölték a Commons-on. Mielőtt eltávolítod a képet a szócikkből ellenőrizd a Commonsbeli lapját a képnek, hátha időközben visszavonták, vagy hibát követtek el a törlésre jelöléssel. A kivett képet próbáld meg helyettesíteni egy másikkal.

Miután megoldottad a problémát, kérlek azt jelezd, mind itt, mind a CommonsTicker oldalon, az üzenetet létrehozó sablon „|status=” sorában.

Ezt az üzenetet a CommonsTicker írta.

-- CommonsTicker 2006. október 11., 20:31 (CEST)

Magyar vonatkozások[szerkesztés]

Bele kéne gyúrni néhány arra érdemes nevét, életrazi szócikkekkel megtámogatva. Pl. Zádor Jenő. --213.197.82.146 2007. február 4., 03:20 (CET)