Vita:Hans-Ulrich Rudel

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Ltbuni 10 évvel ezelőtt a(z) Miniszter témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Német témájú szócikkek (jól használható besorolás)
Hadtudományi szócikkek (bővítendő besorolás)
Repüléssel kapcsolatos szócikkek (bővítendő besorolás)
Második világháború témájú szócikkek (jól használható besorolás)

Kiegészíthető még[szerkesztés]

Belenéztem az angol és a német cikkbe, és úgy látom, lenne még mivel kiegészíteni ezt a cikket, talán valaki kedvet kap rá az alábbiak alapján. Tehát:

A német cikkben felfedeztem egy magyarországi vonatkozást is : Am 17. November 1944 wurde Rudel in Ungarn durch Erdbeschuss erneut verwundet und musste auf dem Jägerflugplatz in Budapest notlanden. Auf dem dortigen Lazarett wurden sein Steck- und Durchschuss im linken Oberschenkel behandelt. Rudel ignorierte die ärztlichen Anweisungen und entfernte sich unerlaubt aus dem Lazarett.

Az angol cikk egy külön szakaszt (After the war) szentel a háború utáni tevékenységének. A német cikkben is külön szakasz van erről: Nach 1945. A német cikk bevezetőjében is írnak a háború utáni időkről: Nach Kriegsende betätigte er sich als NS-Fluchthelfer, Waffenhändler und unterstützte die rechtsextreme Deutsche Reichspartei(DRP) (azaz nemzetiszocialistákat menekített, fegyverkereskedelemmel foglalkozott, és a szélsőségesen jobboldali DRP pártot támogatta).

A német cikk külön szakaszban (Rudel-Affäre) foglalkozik azzal az 1976-os esettel, amikor a Rudel meghívása generálisok korai nyugdíjazásához stb vezetett. Ezt adják meg a szakasz forrásaként: Geschichte.luftwaffe.de

Még mielőtt valaki ideírná, hogy SZB, tudom, de mégsem akarok most a cikkbe beleszerkeszteni.

--Karmela posta 2012. szeptember 28., 21:25 (CEST)Válasz

Miniszter[szerkesztés]

  • Az a problémám, hogy a cikk azt írja, hogy szülei magas rangú hivatalnokok voltak. A német, a francia és az angol wiki ezzel szemben azt írja, hogy apja valamilyen lelkész (angolul: minister) volt. Nem lehet, hogy ennek a félreértése a hivatalnok?

--Ltbuni vita 2013. július 9., 19:57 (CEST)Válasz