Vita:Gumiabroncs

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kerékikon.png Ez a szócikk témája miatt a Közlekedésműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Teljes Ez a szócikk teljes besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Misibacsi (vita), értékelés dátuma: 2009. június 2.
Közlekedéssel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Szeretném tudni, hogy miért lett már ez a szócikk törölve. Tudna ebben segíteni valaki?– Kifo vita 2008. január 19., 18:04 (CET)

Nem szeretném ilyen siváran hagyni ezt a szócikket, csak azért nem nagyon merek sok időt belefektetni, mert félek, hogy egyszercsak valami rejtélyes okból eltűnik az egész.

Azért volt törölve, mert csak az az egy mondat volt benne, ami most is. Ha nem írod hosszabbra, ez is törölve lesz. 4-5 mondatot azért csak lehet írni első nekifutásra is, az már elég ahhoz, hogy maradjon. – Alensha Ankh.svg üzi 2008. január 19., 18:22 (CET)

Most én töröltem, mert nem szócikk. Nézz körül a szubcsonkok között: ezek azok, amik még szintén rövidek a megmaradáshoz, de adunk neki öt napot törlés előtt, hátha valaki legalább csonkszintre megírja őket. A tied ezeknél is rövidebb, az ilyeneket nem őrizzük meg, csak arra jók, hogy aki meglátja a hivatkozást rájuk, tévesen azt higgye: van ott egy szócikk. Bináris ide 2008. január 19., 19:04 (CET)

Ja és félelem ellen egy tanács: kezdd el írni a User:Kifo/Gumiabroncs lapon, ott senkit nem fog bántani és nem töröljük. Majd ha eléri a szócikkek szintjét, át lehet rakni a szócikkek közé, ebben bármelyik tapasztaltabb szerkesztő szívesen segít. Bináris ide 2008. január 19., 19:06 (CET)

Bár nem merek még határozottan nyilatkozni, azt hiszem, a tanács nem jó, de a többi sokat segített. Köszi– Kifo vita 2008. január 20., 07:59 (CET)

Szimmetrikus és aszimmetrikus mintázat[szerkesztés]

A nyil szerintem nem határoz meg oldalt, csak forgásirányt. Az aszimmetrikus minta előnye, hogy egy bizonyos irányba forogva jobb tapadást lehet elérni vele, igaz a másik irány tapadásának rovására. Az első kép címének javasolnám a "szöges" gumiabroncs címet Üdv Hólánc

Én arra gondoltam, amikor írtam, hogy amikor kerékpánttal együtt átteszed az abroncsot az autó jobb oldaláról a bal oldalára, akkor a nyíl iránya bal oldalon a "hátrafelé" irányt mutatja, ha jobb oldalon előre mutatott. Látom, nem volt egyértelmű, ki is javítottam.– Kifo vita 2008. február 14., 20:04 (CET)

Textiles szakkifejezések[szerkesztés]

Kedves Kifo, engedelmeddel a Gumiabroncs felépítése c. fejezetben két helyen a textilipari szempontból helyesebb szakkifejezésekre cseréltem az eredeti szavakat. (Nem "műanyag" fonal a helyes elnevezés, hanem "mesterséges szálasanyagú fonal", a "textil" helyett pedig "fonal" a helyes az adott helyen.) Üdv. – Elkágyé vita 2010. április 25., 20:42 (CEST)