Vita:Gráf

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Robert Illes 14 évvel ezelőtt a(z) Javaslatok témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Informatikai szócikkek (jól használható besorolás)
Matematikai szócikkek (besorolatlan)

Javaslatok[szerkesztés]

Helló kedves szerkesztők, és azt javasolnám, hogy a "Lényeges gráfok" címet módosítsuk speciális gráfokra, hiszen a ( véletlen ) gráfok között ezek a kategóriák valóban igen speciálisak, és a végén a további specális részgráfok szekciót talán törölhetnénk is, hiszen az erdő, fa, út oldalon megtalálható ezek definíciója. így rövidebb és lényegre törőbb lenne az oldal, és a wikin is csak egyszer lenne megtalálható az információ ( ezen változtatásokat akár eszközölhetnénk a "gráfelmélet" lapon is )

Egyetértek, hogy módosítsuk a lényeges gráfokat speciális gráfokra. A javaslat másik részével kapcsolatban nem foglalok állást. Engem nem zavar, ha ugyanaz az infó megvan több cikkben is. Rob beszól(...) 2009. július 8., 10:16 (CEST)Válasz

Hibák[szerkesztés]

Már nem emlékszem, hogy kell aláírni, de Molnár Attila voltam.

Egyszerű[szerkesztés]

"Megjegyezzük, hogy e definíció szerint a ρ reláció rendezett elempárokból áll, azaz a gráf irányított, viszont „többszörös” éleket nem tartalmaz, azaz egyszerű."

Ez nem jó, mert a fent megadott definíció szerint tartalmazhat hurokéleket, amitől viszont nem egyszerű.

filozófia[szerkesztés]

"Más, filozófiailag kevésbé problematikusnak látszó, de kényelmetlenebb lehetőség is van."

Matematikusként és filozófusként nem látom, mi köze ennek a filozófiához. Szerintem arra gondolt a szerkesztő, hogy más a két megközelítés, és az egyik valahol technikailag macerás, de ez nem filozófiai probléma.

általánosítások[szerkesztés]

A többszörös éleknél be nem vezetett jelölést használt a szerkesztő, vagy valamit elírt. (V alatt a 2 egy szám, annak nincsenek valódi részhalmazai.)