Vita:Genf

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Kedves Gaja,

Komolyan azt gondolod, hogy Genf mint kanton is külön szócikkbe kerülne? Ez elsőre logikusnak látszik,ám ha következetesek vagyunk, akkor valamennyi esetben (Bern,Zürich stb.) is ezt az egyértelműsítést kellene végeznünk. A magam részéről nem vagyok híve annak, hogy egy külállam közigazgatási beosztását mereven kövessük. Gyakorlati példa is van az utóbbira: bár a Svédország szócikk nincs készen, egyes svéd megyékről, járásokról akkor is nyúlfarknyi szócikkek vannak a magyar Wikiben, ha semmilyen többletinformációt nem tartalmaznak az azonos nevű városhoz képest.

Millisits 2004. október 20., 13:18 (CEST)

Nekem végül is mindegy, csak azért választottam ketté, mert a Genf cikk nem a kantonról szól. Esetleg megér egy szavazást, hogy ilyen esetben mi legyen a követendő metódus. Ha jónak látod, nyugodtan javítsd vissza, nem fogok megsértődni! :-) - Gaja 2004. október 20., 14:51 (CEST)
Kedves Gaja, Határozottan fogalmazott véleményem nem jelenti azt, hogy vissza kellene javítani az általad végzett módosítást. Egyetétek, hogy jó lenne ezt széles körben megbeszélni, de akkor vagy így, vagy úgy, azaz

1. Legyenek egyértelműsítő lapok az azonos földrajzi nevek között 2. Ne legyenek egyértelműsítő lapok, ha csak az egyik kategóriában írunk szócikket (pl. Genf mint város), ám ilyenkor ebben a szócikkben kellene megemlíteni, hogy pl. Genf kanton is van.

Millisits 2004. október 20., 15:02 (CEST)

Szerintem érdemes lenne amellett maradni, hogy a város az alap, minden (város) melléktag nélkül, ahogy pl. Veszprém és Veszprém megye esetén sem egyértelmüsítő lap a Veszprém. (Amúgy nem hiszem, hogy mostanában valaki fog írni Genf kantonról.) Ha azt mondom, hogy holnap Genfbe utazom, ki az aki a kantonra gondol? Szerintem lehetne a fenti és az angol példára Genf a város és Genf kanton vagy Genf (kanton) a kanton. New Yorkról volt egy hasnolnó vita, én ott is a New York = város hozzáállást támogatom. -- Árpi (Harp) 2004. október 20., 15:07 (CEST)
Csináltam rá a szavazásban egy bejegyzést, de lényegében mindkettőtökkel egyetértek. - Gaja 2004. október 20., 15:10 (CEST)
Kedves Grin, Őszinte köszönetem a remek képanyagért.

Millisits 2004. november 2., 17:38 (CET)

Sajnos nem én voltam – én mindössze kijavítottam a táblázat hibáit, hogy a képek meg is jelenjenek. :-) --grin 2004. november 2., 22:37 (CET)