Vita:Finanszírozás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Lektorálandó[szerkesztés]

A cikk fittyet hány a Wikipédia-cikkek tartalmi és szerkesztési szokásainak. Meggondolandó, hogy egyáltalán megmaradjon-e. Nyilvánvaló, hogy csak egyetlen spam-link elhelyezése céljából született. --Karmela posta 2013. június 6., 13:13 (CEST)

Re Karmela: fontos lenne egy rendes szócikk erról. Egyetértek, hogy ez nem cikk, hiszen csupán 3, szó szerint bemásolt, meghatározást tartalmaz, azok sem a nagyközönség érdeklódésének megfelelő szóhasználatúak.
3 szubcsonk cikkre bonatanám az egészet, aztán meglátjuk.
Amúgy is küzdök a glosszárium-jellegű szócikkek ellen. Egy szócikk ne legyen kislexikon-jellegű, sztem.
A finanszírozás pedig jobb cikket érdemelne, tehát kiürítés után kapna egy azonnalit.
Mit szólsz ehhez? --Linkoman vita 2013. június 6., 13:28 (CEST)

Próbáljuk meg, de a keletkező szubcsonkok megmentésének csapni kéne egy kis reklámot. Máskülönben törlődnek, és azzal csökken a Wikipédiából megtudható és megtudásra érdemes információ. --Karmela posta 2013. június 6., 13:54 (CEST)

Hands-on.png (Szerkesztési ütközés után)

re Karmela: Megcsináltam a Refinanszírozást. Most mit szólsz?--Linkoman vita 2013. június 6., 13:51 (CEST)
Kerekebb lett. --Karmela posta 2013. június 6., 14:06 (CEST)
Köszönöm a segítséget.
Sajnos a másik két meghatározás annyira szűk, hogy egyelőre csak szubcsonkok lehetnek. "Megszabadítanám" ezektől a finanszírozás szócikket, mert arra szükség lenne (pl. a fogalom összevetése a pénzeléssel, szponzorálással, anyagi támogatással, hitelezéssel stb. stb.), de nem ezzel a kislexikonszerű szerkeszettel (különben valaki beírja a deviza alapú hitelt, majd más pedig a svácji frank alapú hitelet stb. stb.--Linkoman vita 2013. június 6., 14:13 (CEST)
Igen, és ami a cikkben marad, azt annyira fel kéne hizlalni, hogy megálljon már a maga lábán, aztán tovább már csak akad, aki bővíti.
A glossary-szerkezetet esetleg egy „... téma alapfogalmai” című cikkben el tudnám képzelni, de azt is csak átmenetileg. Nem hiányzik igazán, hiszen ha egy-egy fogalomból csak egy szubcsonknak megfelelő szakaszra futja, akkor jobban jár az olvasó, ha elindít egy google-keresést.
--Karmela posta 2013. június 6., 14:25 (CEST)