Vita:Ferrari F430

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 11 évvel ezelőtt a(z) Miféle "brutális" stílus ez? témában

Miféle "brutális" stílus ez?[szerkesztés]

Aki csak ilyet tud írni, ne lexikont, blogot írjon.
"A következő csúszós, nyálkás útra, vagyis elsősorban esőre ajánlott bolonbiztos fokozat - se megcsúszás, se örömautózás, de brutálisat kigyorsítani azért így is lehet. A Sport számít alaphelyzetnek, ilyenkor már lehet farolni, de megpördülni csak akarattal, és a sebességváltó automatikusan felkapcsol, ha a vezető erről véletlenül megfeledkezne. Race állásban megváltozik a világ: a motor még jobban húz, és durvább a hangja is; 8500-nál viszont nincs váltás, a motor leszabályoz. A váltás ilynekor megdöbbentően rövid idő alatt (0,15 s) történik, és ha az ember nagyon vadul, akár meg is pördülhet, de az elektronika azért még ilyenkor is sokat tud segíteni. Létezik még egy állás, ami gyakorlatilag az összes elektronikus segédberendezést kikapcsolja (még az ABS-t is), ilyenkor a vezetőnek egyedül az aerodinamika és az elektronikus differenciálzár (E-diff) segít a 490 ló ellenében."
Egy lexikon nem autótesztek gyűjteménye, ahol szellemeskedve előadják, mit éreztek a százmilliós autó volánja mögött és azt lazán elmesélik az olvasónak, aki persze soha nem részesül ebben az élményben.
Megnéztem az angol Wiki cikkét, az komoly ismeretterjesztő írás, nem ilyen zsargonos, szellemeskedő.
Ilyen szövegek brutálisan nem kellenk ey lexikonba, de mondhatom durvábban is. Fúj.--Linkoman vita 2012. szeptember 19., 10:24 (CEST)Válasz