Vita:Fejes László (nyelvész)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kuglófember 6 évvel ezelőtt a(z) Az MTA tagja? témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Skandináv témájú szócikkek (besorolatlan)
Életrajzi szócikkek (besorolatlan)

Az MTA tagja?[szerkesztés]

PhD-ja van, azon tul semmi. Nem tagja az MTA-nak.http://mta.hu/koztestuleti_tagok?PersonId=21048

Eltávolítottam az adott mondatrészt. Az MTA tagjai alatt hagyományosan akadémikusokat értünk. A köztestületi tag nem akadémikus: http://mta.hu/hatteranyagok/mi-a-koztestulet-kik-az-akademikusok-105485 "Az MTA köztestületét az akadémikusok és a Magyarországon szerzett vagy honosított tudományos fokozattal rendelkező személyek alkotják." "Az akadémikusok a Magyar Tudományos Akadémia tagjai. Lehetnek levelező és rendes, valamint külső és tiszteleti tagok. Az akadémikusokat a hazai tagok választják. A hazai akadémikusok száma legfeljebb 365 lehet." Nincs ott, hogy az MTA köztestületének tagjai az MTA tagjai lennének. Ők az MTA tagjai (levelező vagy rendes tag), Fejes László nincs köztük: http://mta.hu/mta_tagjai Az MTA köztestületének jelenleg 15 477 tagja van, ha ettől valaki MTA-tag lesz, akkor mi vagyunk a 15 ezer akadémikus országa. :) Ld: MTA köztestületi tag. Vagy írjuk be minden köztestületi tag szócikkébe, hogy az "MTA tagja"? Ez a gyakorlat igen káros és megtévesztő lenne. http://mta.hu/koztestuleti_tagok – Kuglófember vita 2017. október 16., 20:51 (CEST)Válasz