Vita:Eszperantó kultúra

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Edit-find-replace.svg Nyelvtudóknak! A szócikk továbbírásához jól felhasználható más nyelvű Wikipédia-szócikk:
angolul, németül, franciául, finnül.

fordítás megkezdése[szerkesztés]

A cikket az eo:esperanto-kulturo alapján fordítom. A fordítás lektorálására eszperantós lektort kérek, aki nyelvileg és tartalmilag is ellenőrizni tudja a szöveget. Csak a nyitóoldal vázlatos, ezek más cikkekre mutató linkeket tartalmaznak, ha a linkek is elkészülnek, akkor jól használható cikk lesz!! --gmed vita 2015. február 4., 13:54 (CET)

Én csak azt nem értem, hogy minek kellett ezt a szócikket létrehoznod ilyen minőségben, ha nem bővíted. -.- A szócikk gyakorlatilag nem hordoz információt, pedig már több, mint egy éves a cikk! Pont az ilyen szócikkek nem segítik a Wikipédia épülését. Az olvasók a Google keresőben vagy valamelyik Wikipédia-szócikkben első ránézésre azt gondolhatják, hogy erről is van szócikk. Mikor azonban megnyitják ezt a szócikket, csalódottan tapasztalják, hogy semmi újat nem tudnak meg az eszperantó kultúráról. Aki hallott már az eszperantó kultúráról, az tudja, hogy ez az eszperantó közösség kultúrája és, hogy legalább 100 éves kultúra. Az irodalmi nyelvűségéről is van tudomásuk az embereknek, akik legalább érintőlegesen olvastak vagy hallottak az eszperantóról.
Szerintem ez a szócikk ebben a terjedelmében nem életképes, Symbol merge vote.svg összevonandó az eszperantó nyelv szócikkel és Symbol redirect vote.svg átirányítás legyen az eszperantó nyelv szócikk releváns szakaszára. --182.253.73.97 (vita) 2016. május 25., 12:00 (CEST)

Törlési megbeszélés eredménye (2015. február)[szerkesztés]

Cadenas-ferme-rouge.svg Törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyve


Az alábbi törlési javaslatot archiváltuk. Kérjük, ezt a megbeszélést már ne módosítsd! A további hozzászólásokat a cikk vitalapjára írhatod. Ezt a lapot már ne szerkeszd!

Az eredmény: még ha csonk is, mindenképpen wikiképes téma, ezért nem töröljük. --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2015. február 17., 10:43 (CET)

Eszperantó kultúra[szerkesztés]

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)

A szerző kezdeményezte törlési eljárás rendberakása, egyébként tartalmilag is indokoltnak látszik. Tudor987 vita 2015. január 30., 10:51 (CET)

  • Symbol question.svg kérdés Pontosan miért törölnénk? Szubcsonk? Akkor nem {{szubcsonk}} sablon kellett volna rá? --Bajnoczki vita 2015. január 30., 12:01 (CET)
  • Symbol delete vote.svg törlendő Egy nyelv kultúrája nem 1 filmből és 1 színházi darabból áll csak, pedig az eszperantónál ez a helyzet a fordítás sablonban megadott szócikk alapján. Szerintem nem nevezetes téma. --Ary vita 2015. január 30., 15:49 (CET)
  • Symbol keep vote.svg maradjon: eszperantó kultúra – van. Ez a cikkecske ugyan csak csonk, de majd csak megírja valaki, aki ért hozzá. Például egy eszperantista. OsvátA Palackposta 2015. január 30., 20:31 (CET)
  • Symbol keep vote.svg maradjon ez a törlési megbeszélés inkább a cikkszerző @Gmed: szerkeszőtárs elbizonytalanodásáról szól. Látom a laptörténetben, hogy nagyobb, saját maga által írt szakaszt is kitörölt a cikk szerkesztése során. Egy mentor kellene neki, aki biztatja és támogatja - ha ez nincs ellenére. A cikk jelenleg csonk, de nem törlendő. Piraeus vita 2015. február 4., 09:15 (CET)

A fenti megbeszélést archiváltuk. Kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a lapot ne szerkeszd!