Vita:Death metal

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Ary 12 évvel ezelőtt
Ez a szócikk témája miatt a Könnyűzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Boge (vita), értékelés dátuma: 2010. június 1.
Könnyűzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Kicsit többet a stílusról és kevesebbet a zenekarokról. Sőt, minél kevesebb zenekar van megemlítve, annál jobb, ugyanis sokaknak semmit sem mondanak ezek a nevek. Most csak azok számára van infó értéke a cikknek, akik amúgyis tudják miről van szó, másoknak nem sok. --Vince blabla :-) 2006. december 13., 17:45 (CET)Válasz

Én az In Flames- t nem sorolnám a Death metal zenekarok közé. Ők a korai éveikben a göteborgi stílusú trashcore- szerű irányzathoz voltak köthetőek. Illetve azt se állítanám annyira határozottan, hogy a Children of Bodom nem az. SZVSZ közelebb áll a Death metal- hoz mint az In Flames.

A Death Metalt nem lehangolt gitárokon játsszák, hanem lejjebb hangolt gitárokon. A lehangolt gitár azt jelenti, hogy teljesen disszonáns, de a Death Metal nem disszonáns, hanem mélyebb hangú, lejjebb hangolt gitárokon játsszák, hogy brutálisabb legyen a hangzás. A gitárhangolásnak van egy sztandard formája, és van rengeteg alternatív formája, lehet lejjebb vagy feljebb hangolni. A rockzenészek általában lejjebb hangolják, mint például Jimmy Hendrix is, a Metallica is, a Guns'n'Roses is, és szinte minden rockzenekar lejjebb hangolja a gitárokat.

Ennyi erővel ki is javíthattad volna a szöveget. --Ary vita 2012. március 25., 20:10 (CEST)Válasz