Vita:Darvas Szilárd

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Boekenwurm.JPG A Wikipédia:Tudakozó archívuma tartalmaz egy vagy több, e szócikk témájába vágó kérdést és választ. Kattints ide, ha meg szeretnéd tekinteni azokat a lapokat, ahol ilyen kérdés található.

Valaki csak a név begépelésvel kezdte el a szócikket. talán így próbálta felhívni a figyelmet arra, hogy november 30-án lenne száz éves a művész. Nem esett nehezemre elkezdeni a szócikket. – Kispados vita 2009. november 25., 18:51 (CET)

Születésének centenáriuma[szerkesztés]

Sokáig hezitáltam, hogy a szócikkben legyen-e ilyen fejezet. A megdöbbenésem, olyan mértékű, hogy nem tudtam megállni, hogy eltekintsek ettől. Néhány kiegészítést még szeretnék tenni.

  • Meglepő, hogy a televízió csatornák egyike sem újított fel Darvas Szilárd közreműködésével készült filmet. A legmeglepőbb a Duna Televízió, amely példamutató szokott lenni, ilyen vonatkozásban.
  • A Magyar Rádiónak az M1-en (Sinkó Péter és Rékai Gábor szerkesztőknek)több műsorsáv is rendelkezésre állott, csak műsort kellett volna készíteni, vagy ismételni. Ha a jelenlegi rádiósok már nem emlékeznének Darvas Szilárdra, akkor aktivizálhatták volna erre az alkalomra Kaposy Miklóst, aki személyes ismerőse, munkatársa volt.
A Rádió ismét átdolgozott hangtár menüjével ismerkedve, véletlenül vettem észre, hogy december 13.-án a két héttel a születésnap után, az Esti séta című műsorban megemlékeztek a Darvas Sziárdról. Ennek megfelelően enyhítettem a szócikk kritikusságát.
  • A kereskedelmi televízióktól aztán senki nem várja, hogy nevezetes eseményeknél megálljon egy pillanatra. Persze a Heti Hetesben reménykedtem, hiszen ott már volt ilyen megszólalásra példa.

Összegzés egy szóban: Döbbenet

Ui: A wiki a centenáriumot a nevezetes események között, a főoldalon hozza. A bejegyzés korábban született a szócikknél. – Kispados vita 2009. december 1., 12:02 (CET)