Vita:Cyberdyne Systems

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt VT 14 évvel ezelőtt a(z) Törlési szavazás eredménye témában
Ez a szócikk témája miatt a Sci-fi műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Kevéssé fontos Ez a szócikk kevéssé fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Batman666 (vita), értékelés dátuma: 2009. december 23.
Sci-fi témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Lap korábbi tartalma[szerkesztés]

Az átírás elõtti változat, ha valakinek még kell. Dunee msg 2009. október 16., 11:58 (CEST)Válasz


A Cyberdyne System Corp. egy vállalat a Terminátor univerzumban, melyet a történet szerint 1973-ban alapítottak. Késobb nagy szerepe volt a jövo technológiájának megtervezésében, megalkotásában. A cég valószínuleg egy háttér szabad komuves testület által pénzelt cég volt, ami szabadalmaztatott védelmi technológiát fejlesztett ki az Amerikai Egyesült Államok védelmi rendszerére. A technológia alapja a mesterséges intelligencia volt, ám jelentosége mégis túlmutatkozott a kettes számrendszer adta korlátokon, ezért nevezhetjük továbbfejlesztett MI-nek.

A kifejleszetett védelmi rendszer késobbi fejlesztoje az Unió katonai minisztériuma volt. A minisztérium, bár a védelmi rendszerek tökéletesítését próbálta realizálni, a fejlesztok mégis túlmentek ezen. Hosszú év munkája során kifejlesztették a tökéletes légtéri védelmet. Úgy gondolták a jövo háborújának színtere nem a szárazföld lesz, hanem a légtér által adott kiaknázatlan lehetoségek. A Cyberdyne fejlesztocsoportja mégis aggódott a megteremtett gép általi gondolatok végett. A fejlesztok egy csoportja határozottan elszegmentálódott a cég fejlesztésének mechanikus gondolkodása mellol. Elméletük a humánus gondolkodás és a szabad elvek mellett volt, amit szerves részként akartak a programba beleépíteni. A csoportot eloször szegmentálni, majd kirekeszteni akarták a tervezetbol ismeretlen okokból, késobb azonban mégis engedélyt kaptak. A team aggodalmai meghallgatásra találtak egy külso finanszírozási kör-nek köszönhetoen és megkapták az engedélyt és az anyagi támogatást is egy erosebb-fejlettebb MI rendszer kidolgozására. A csoport ellenzoinek érvei elvesztek, miszerint, hogy nem egy emberre (gépi-emberre) akarják bízni a világ védelmét, hanem egy gépre, ami az embereknek engedelmeskedik. Nem az egyéneket kell a gépbe integrálni, hanem a gépet az egyén szolgálatába, és bár a technokrata forradalom elkerülhetetlen volt, az emberi fajnak kell az elsodlegesnek maradni, egy szebb élhetobb környezetbe.

Mivel a Talentum Csoport által kifejlesztett softwarenek is hasonló elven alapuló elgondolásai voltak, csak másképp gondolkodókként különböztek a konzervatív fejlesztoktol, ezért a programjuk meghallgatásra talált a másik oldalon is. Az épülo rendszer túlmutatott a katonai feladatokon, segíteni is hivatott az emberek életét az élheto természeti környezetben.

A rendszer irányítása a mindenkori hatalmon lévo elnök, a kongresszus, a törvényhozás feladata, elhivatottsága felelossége. A rendszer csupán lépési alternatívákat adott volna, és nem olyan személykénti egzisztálását, aki lépési alternatívákból választva az emberiség teljes kipusztulásához vezeto úton nyitotta ki Pandora szelencéjét. Történt ami történt, a talentum csoport huszonéves fiataljai kifejlesztették a rendszer lelkét.

A Cyberdyne fejlesztését eloször Azureus-nak keresztelték, majd a '90-es évek elején az égi védelem kiépítését követoen nevezték el Skynet-nek. A cég kísérleti alanyokat is keresett gépfejlesztéseihez.

A fejlesztések folyamán, melyek késobbiekben párhuzamosan folytak a titkosszolgálati erokkel egyeztetve, a cég háttérbe szorult, majd extrém kísérletei után leállították. Megszunését nem adminisztrálták az Ítélet napjáig, mely után egyesek szerint a Skynet szerves részeként dolgozott tovább az emberek elpusztításával, embereket alkalmazva.

Törlési szavazás eredménye[szerkesztés]

VTlevéltár 2009. december 22., 23:51 (CET)Válasz