Vita:César-díjak 1989

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Filmfan 16 évvel ezelőtt a(z) Kérdés témában
Ez a szócikk témája miatt a Filmműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Dj (vita), értékelés dátuma: 2022. november 4.
Filmekkel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Kérdés[szerkesztés]

„A filmgálának két nagy nyertese volt 5-5 Césarral: Az élet egy hosszú, nyugodt folyó, valamint Camille Claudel szobrásznő életét feldolgozó film.”

Az IMDB szerint viszont a Camille Claudel 14 César-jelölésből 7 díjat kapott meg, nem 5-öt. Kinek van igaza? Filmfan vita 2008. április 1., 17:57 (CEST)Válasz

Utánabogarásztam. Az igazság az, hogy meglepett a kérdés: az eredeti szócikket hajdanán a francia wiki alapján írtam, összehasonlítva az Académie des César akkori honlapjával.
Minden tiszteletem az IMDB-jé, de pontatlan. A Camille Claudel – úgy, ahogy a szócikkben szerepel – 12 jelölésből nyert el 5 díjat (vastaggal az elnyert César): legjobb film, legjobb színész, legjobb színésznő, legjobb mellékszereplő színész, legígéretesebb fiatal színész, legjobb elsőfilm, legjobb filmzene, legjobb operatőr, legjobb jelmez, legjobb díszlet, legjobb hang és legjobb vágás.
Az IMDB – helytelenül – nyertesként jelöli még a filmet a legjobb filmzenében (A nagy kékség), valamint a legjobb vágásban (A medve – annak vágóját tüntetve fel), ráadásul a Camille Claudel két vágóját (Joëlle Hache és Jeanne Kef) jelöltként is szerepelteti, külön-külön – innen származik a két többletjelölés.
Egyébként az ellenőrzés arra jó volt, hogy felfedezzek egy – nálam nem javított – hibát: Az élet egy hosszú, nyugodt folyó csak 4 Césart kapott, ugyanis Éric Serra A nagy kékség című film zeneszerzője volt, azért kapta a díjat. – Fekist vita 2008. április 2., 18:34 (CEST)Válasz

Köszi a választ, akkor én is javítom Adjani szövegében az infót. Filmfan vita 2008. április 2., 18:41 (CEST)Válasz