Vita:Budapesti Hírlap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
P literature.svg Ez a szócikk témája miatt az Irodalmi műhelyek érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Irodalmi témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Ti írtok állandóan: "hogy ne legyenek rövidítések", erre valaki beírja "tkp", amit még lexikonokban sem használnak... Hogy is van ez? Üdv, --JDM 2005. április 14., 18:55 (CEST)

Szerintem amikor valakinek az eredeti nevét adjuk meg, nem igazán jó kifejkezés a tulajdonképpen... Használjuk inkább az eredeti nevén XY-t. --f.adam 2005. április 14., 19:08 (CEST)

... vagy vegyük figyelembe az igazi (papír-) enciklopédiák és lexikonok jól bevált, több évtizedes szokásait. Üdv, --JDM 2005. április 14., 19:12 (CEST)

Budapest[szerkesztés]

Érdekes, hogy Budapest csak 1873-tól létezik. Hogyan lehetett mégis ilyen lap? Tambo vita 2014. szeptember 22., 12:02 (CEST)

Horror[szerkesztés]

Sajnos, 10 év alatt csak ez jött össze.

Össze kellene fognunk, hogy normális cikk legyen belőle.

A jelenlegi cikk innen-onnan bemásolt szövegek halmaza. Néhol önellentmondó (1938-ban vagy 1939-ben szűnt meg?) vagy vitatható kifejezéseket használ ("reakciós", így, jelzőként stb.)

Csak 1 példa: A Marinoni-gépről teljesen feleslegesen egy egész fejezet szól, a vállalati lapok öndícsérő stílusában, anélkül, hogy törődne egy kicsit azzal a cikk, ki is volt valójában H. A. Marinoni és mitől volt korszerű az általa feltalált masina. Ehelyett bő lére eresztve arról olvashatunk, hogy mennyire nagyszerű dolog, hogy egy ilyet vettek, mennyire okosak voltak, hogy ezt tették, mennyire hasznos volt ez a gép a konkurencia elleni harcban. A gép részletes ismertetése egyébként sem tartozik szorosan a szócikk témájához.

Nos, egy lexikon abban különbözik a monográfiától, hogy a lelkendező szövegeket mellőzi, viszont a fontos tényeket közli.--Linkoman vita 2016. május 17., 14:18 (CEST)