Vita:Bod Péter Ákos

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Crystal personal.svg Ez egy életrajzi szócikk.
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Életrajzi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

első mondat - tudományos fokozat[szerkesztés]

Az első mondatban a zárójeles (PhD) rész hülyén néz ki, és felesleges is, hiszen az egyetemi tanár lét már alapból garantálja a fokozatot. Érdemesebb lenne az első mondatot a következő formába átírni:

  • "Bod Péter Ákos (Szigetvár, 1951. július 28.) a közgazdaság-tudomány doktora[1], politikus, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egykori elnöke, egyetemi tanár. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Kory0 (vitalap | szerkesztései)

Üdv, azt már egységesen úgy hívják, hogy az MTA doktora. Átfogalmaztam a bevezetőt. Cassandro OCR bow tie.svg Ħelyi vita 2014. december 18., 07:57 (CET)