Vita:Bakács Tibor (újságíró)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Petyko 12 évvel ezelőtt a(z) Lopás témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez egy életrajzi szócikk.
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Életrajzi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Kivágott rész[szerkesztés]

"A lopás miatt a Klubrádió felfüggesztette a Bakács által vezetett műsort. A médiának tett nyilatkozataiban azt állította, hogy azért lopott, mert éhes volt és nem volt pénze ennivalóra. A későbbiekben azonban egy kiszivárgott videófelvételből kiderült, hogy az általa bevallott téliszalámin kívül más élelmiszereket is megpróbált ellopni az áruházból."
Végtelenül piti ez az egész szöveg egy lexikon minimális tartalmához képest, nem gondoljátok?
És még találgatunk is, vajh mit akart még lopni? És mennyiért? Borzongunk, hogy esetleg még 10 deka pálpusztait is? Szinte érezzük az orrunkban?
Bízom benne, hogy a Wikipédiát színvonalassá akarjuk tenni azáltal is, hogy ha akad köztünk gyenge ízlésű szerkesztő, akkor megkérjük, ilyesmit ne írjon bele egy lexikonba.--Linkoman vita 2011. április 6., 10:22 (CEST)Válasz

Még egy kivágott rész[szerkesztés]

== A bulvárhírekben == Miután tetten érték, amikor 2011. február 4-én a budakeszi Tescóból megpróbált ellopni egy rúd téliszalámit, a bíróság 2011. április 5-én ötvenezer forint pénzbírságra ítélte.

- RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. április 6., 10:57 (CEST)Válasz

Lopás[szerkesztés]

Én nem értem, miért nem szerepelhet ez a cikkben. Forrás van rá, ha meg a cikkalany úrnak nem tetszik, hogy leírják róla, hogy lopott, akkor talán méltóztasson nem lopni. Alensha 2011. április 8., 21:01 (CEST)Válasz

Teljes értetlenséggel állok a lopás kicenzúrázása előtt. Rengeteg közéleti személyről szóló cikkben van "Konfliktusok személye körül" vagy hasonló címmel ellátott szakasz, ahol az ehhez hasonló dolgok meg vannak említve. Miért pont Bakács Tibor lenne kivétel? Ráadásul ez a lopás meghatározó jelentőséggel bírt karrierje szempontjából is (Klubrádió szüneteltette műsorát; kijelentette, hogy nem akar többet képernyőre kerülni stb.), így mindenképpen helye van egy enciklopédiában. Persze tárgyilagos stílusban, tényekre alapozva, jól forrásolva. Én nem látok semmi kivetnivalót a fenti két kivágott részben. Különösen annak tudatában nem, hogy már végigcsináltam egy vitát ilyen "konfliktusok személye körül" ügyben Schmitt Pállal kapcsolatban (részletek a vitalapon). Nála például meg van említve kilencsornyi terjedelemben egy majdnem 50 évvel ezelőtt történt koccanásos baleset. Nem hiszem, hogy Bakács úr esetén szemérmesebbeknek kéne lennünk.

 támogatom a kivágott részek szócikkbe való visszaemelését.

--Petyko vita 2011. június 5., 14:17 (CEST)Válasz