Vita:BUBOR

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pallerti 12 évvel ezelőtt a(z) BUBOR számítás link elavult témában
Kb. ugyanennyi van a kamat szócikkbe beágyazva is a BUBOR-ról:

BUBOR[szerkesztés]

A BUBOR a LIBOR magyar megfelelője, az alábbi rövidítésből származik: Budapest Interbank Offered Rate.

Jelentése: Budapesti bankközi, referencia jellegű (ehhez viszonyítják az egyes hiteleket, pl: BUBOR +30 bázispont) kínálati kamatláb."

Mivel a LIBOR-ról sincs önálló szócikk, csak a kamat szócikk foglalkozuik vele, ilyen rövid szócikknek nincs értelme. Össze kellene dolgozni és csonk helyett ez maradna redirekt.--Linkoman 2007. június 26., 13:06 (CEST)Válasz


A bankracio.hu honlapon található, az engedélyben részletezett (lásd sablondokumentáció) oldalak szövegeinek engedélye.


Képfigyelmeztetés[szerkesztés]

A következő képeket törölték vagy törlésre jelölték a Commonson. Mielőtt eltávolítod a képet a szócikkből, ellenőrizd a commonsos lapját, hátha időközben visszavonták a törlési jelölést, vagy eleve tévedés volt. A kivett képet próbáld meg helyettesíteni egy másikkal. Ezt az üzenetet a CommonsTicker írta.

-- CommonsTicker vita 2008. május 2., 00:39 (CEST)Válasz

BUBOR számítás link elavult[szerkesztés]

A hivatalos BUBOR számítás link elavult, nem működik. Helyette egy pdf érhető el: http://www.acihungary.hu/doc/bubor_szabalyzat.pdf – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 195.228.114.224 (vitalap | szerkesztései) 2011. október 28., 02:09‎

Köszönjük az észrevételt – kicseréltem a linket. De egyébként meg: Szerkessz bátran! PallertiRabbit Hole 2011. október 28., 09:02 (CEST)Válasz

A bázispontról azt írja, hogy az a kamatláb ezreléke, később pedig azt állítja, hogy 1/100%. A kettő között nagyságrendi eltérés van!

A megjelenített BUBOR értékekről nem mondja ki az ismertető, hogy az 1, 3, 6 havi és az egy (1) éves BUBOR referencia kamatlábak az évre kivetített nominális értékek, vagy az adott időszak végére érvényes értékek és akkor az évre történő kivetítéshez az értéket az évben szereplő kamat periódusok számával a kitevőben át kell számolni.

A "marzs"-ot, mint félig magyarított definiálatlan kifejezést használja. Gondolom ez az angol "margin" szóból ered, amit a referencia kamatláb és a bank által kiajánlott ügyleti kamatláb közti különbség megjelölésére használnak és jelenleg a Hpt-ben felár, vagy kamat felárként szerepel. Attól, hogy félig "kűfődiül" beszélünk még nem leszünk okosabbak.