Vita:Az aradi vértanúk emlékezete

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Magyar kokárda.png Ez a szócikk témája miatt az 1848–1849-es műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
1848–49-es témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Van már Aradi vértanúk szócikkünk, részben átfedő tartalommal. Ezt a cikket össze kellene dolgozni a korábbi cikkel, mert egy lexikonban nem elegáns dolog, ha a későbbi cikk tudomást sem vesz arról, hogy a tartalma részen már meg van írva.
Ha valaki mégis két cikket akar, akkor fegyelmezetten ki kellene választani, ami az alapcikkbe tartozik és az emlékezetük fejezetből kiindulva (vagyis, hogy a fő cikk az Aradi vértanúk kultusza), meg kellene szüntetni a két cikkben szereplő azaonos tartalmakat. Vagyis az 1849 utáni anyag kerülne ebbe a cikkbe.--Linkoman vita 2009. december 6., 11:30 (CET)
Mondasz valamit, pláne, hogy igazi kultuszuk 1867 utén kezdett kialakulni... A kultusz szó se az igazi, emlékezetük jobb lenne. Hogy képzeled gyakorlatban? Vegyük ki a vértanús szócikkből az ide illő anyagokat, és legyen egy hivatkozás erre annak a cikknek a végén? Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. december 6., 12:18 (CET)


Beszéld meg DataDestroyer szerkesztővel. Méltatlannak tartom a javaslatodat, miután már kétszer blokkolt a "szakértő úr", azért mert bele volt dolgozva az Aradi vértanúk cikkbe. Ma szedtem ki a laptörténetéből az itteni anyagokat. Röhely vagytok :DDDDDDDDDDDDDencey vita 2009. december 6., 11:34 (CET)
Nem kellene annyira lelkedre venni a dolgot, kedves Dencey. Ha nem akarod, nem ragaszkodom az összevonáshoz. Maradhat két cikk is. Én is a semlegesebb Az aradi vértanúk emlékezete címet adnám a jelenlegi cikknek és a kivégzés eseménytörténete utáni időponttal választanám szét a két cikket.--Linkoman vita 2009. december 6., 12:25 (CET)
Átnevezés megtörtént, valóban lehet a kivégzés dátuma a kiindulópont, az első pamfletek, titokban terjesztett röplapok már 1850 körül megjelentek (nem beszélve a külföldi irodalomról), igy ha a szó hagyományos, magasztos értelmében vett emlékezet csak 1867 után alakult is ki, a kezdetek mindenképp korábbiak, ebben igazad van. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. december 6., 12:33 (CET)