Vita:Alkímia

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk témája miatt a Kémiaműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Kémiai témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Lektor és NPOV sablon[szerkesztés]

A cikknek erre a változatára {{lektor}}(?)sablont helyeztem, hiszen már az első mondat is megkérdőjelezhető információt tartalmaz a kémia előfutáraként számontartott alkímiáról: „lényegét tekintve nincs köze a kémiához.” Később pedig: „a ma széles körben elfogadott tudományos felbontás szerint inkább egy pszichológiai irányzat előképe”. Ilyen állítások enciklopédikus források nélkül?

A cikk forrásmegadások nélkül vitatkozik különböző, szintén forrással alá nem támasztott állításokkal, érvel egy bizonyos beállítás mellett. Ezért a polémizálásért tettem rá az {{NPOV}} sablont.

A sablonok elhelyezésének célja, hogy addig is figyelmeztessük az olvasót a szükséges kételyre, amig valaki a szöveget megfelelő forrásokkal alátámaszva az uralkodó tudományos felfogást és a divatos irányzatokat arányosan bemutató módon átírja.

Karmelaüzenőlap 2009. szeptember 13., 11:28 (CEST)Válasz

Vita egy hívő és nem hívők között (áthozva a Tudakozóról)[szerkesztés]

Jó vizsgálódást kívánok, és ha valami érdemleges eredményt talál megoszthatja velünk ezen a vitalapon is, hogy bővülhessen a szócikk finomításához, kiegészítéséhez használt adatok köre. A biztonság kedvéért említem csak meg, hogy az enciklopédia szabályzata szerint a szócikkbe is belekerülhetnek további részletek, de csak akkor, ha azok nem saját megfigyelések vagy következtetések, hanem könyvben, az adott szakterület elismert folyóirataiban, esetleg mértékadó internetes honlapokon olvashatók objektív összegzései. Kívánom, hogy találjon közhasznú új információkat. Üdvözlettel: Orion 8 vita 2010. február 16., 20:53 (CET)Válasz