Vita:Adriano Leite Ribeiro

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Rattoni David 4 évvel ezelőtt a(z) Pályafutás témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Labdarúgás témájú szócikkek (vázlatos besorolás)
Sport témájú szócikkek (vázlatos besorolás)
Életrajzi szócikkek (besorolatlan)

Pályafutás[szerkesztés]

Kivágtam a szócikkből ezt a szöveget (borzasztó, meg sincs formázva):

Pályafutása

Az 1982. február 17-én Rio de Janeiróban született Adriano Leite Ribeiro napjaink egyik legnagyobb futballistája és legjobb Inter-játékosa-lenne. Ha nem volna mögöttünk a 2006-os esztendő, amely során a kék-feketék és a selecao csatára látványosan nem csinált szinte semmit. A fiatal brazil a Flamengóban kezdte profi pályafutását, az Inter itt fedezte fel, és innen igazolta le 2002 januárjában. Az igazsághoz tartozik, hogy Adrianót Olaszor- szágban ekkor még senki sem ismerte, így nem keltett különösebb feltűnést a brazil Milánóba érkezése-annak ellenére sem, hogy 1999-ben ifjúsági világbaj- nok lett hazája U17-es válogatottjával. Hamarosan azonban mindenki róla beszélt, miután a Real Madrin elleni felkészülési meccsen akkora szabadrúgásgólt lőtt, hogy majdnem kiszakadt a háló a Bernabéuban. Az Interbe eleinte nem nagyon tudott bekerülni ( a csatársorban ekkoriban olyanok játszottak, mint Rondaldo, Vieri, Kallon, Ventola és Recoba), érthető, hogy a klub 2002 januárjában kölcsönadra őt a Fiorentinának. A liláknál már rendszeresen szere- pelhetett. amit 15 meccsen elért hat góljával hálált meg, de ez sem volt elég ahhoz, hogy visszavegye őt az Inter: a kövezkető szezonra Parmában adták őt kölcsön. A sárga- kékeknél Adri még eredményesebb volt, másfél idény alatt 37 bajnokin 23-szor talált be, és a Mutuval alkotott kettőse egyike volt a Serie A leghatékonyabb duóinak. 204 január- jában az akkoriban éppen mélyrepülésben lévő Inter már a haza megmentőjének hívta vissza a fiatal brazilt, aki valóban nem okozott csalódást. Ezen a nyáron Adriano a világ leg- jobbjai közé emelkedett, miután vezetésével a brazil válogatott megnyerte a Konföderációs Kupát. A riói srác az öt meccsen ötször köszönt be, így ő lett a torna gólkirálya, a dön- tő legjobb játékosa és az egész sorozat legjobb játékosa is.”

| LEGJOBB Pápai Márk „Stevie” Most mit rontottam el? 2008. július 23., 12:12 (CEST)Válasz

Sok a helyesírási hiba. Rattoni David vita 2019. július 31., 20:37 (CEST)Válasz