Vita:Aczél György

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Crystal personal.svg Ez egy életrajzi szócikk.
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Életrajzi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Műhely[szerkesztés]

Kiszedtem innen a Zsidóságműhelyt. Aczél az egyik legfontosabb politikai szereplője volt a Kádár korszaknak, a kultúrpolitikájának; talán foglalkozhatna vele a Munkásmozgalmi műhely, ha már műhelyezni kell. De a Zsidóságműhely vele kapcsolatban csak zsidózás. OsvátA Palackposta 2014. október 16., 12:30 (CEST)

Lektor sablon indoklása - ellenőrizetlen (hamis?) infó a cikkben[szerkesztés]

A cikk szerint „az '56-os forradalom idején az V. kerületi pártbizottság védelmében vett részt”. Az állításhoz forrás nincs rendelve, a források viszont ennek ellentmondanak. A faktor.hu hivatkozott cikke szerint Aczél Bécsben volt október 23-án. De ha utána haza is jött, hogy került volna a pártház védői közé egy olyan ember, aki világ életében a kultúrában harcolt, és amúgy a mérsékeltebb, megállapodásra törekvő kommunisták közé tartozott.

Elég hiteltelennek tűnik az információ. Vajon a cikk többi állítása megállja a helyét? Piraeus vita 2020. április 10., 17:04 (CEST)

Halálának helye[szerkesztés]

Nincs a cikkben olyan megbízható forrás, ami szerint nem Budapesten halt meg. Ami meg van adva és ellenőrizhető, az ilyet nem állít. – Peyerk vita 2020. október 18., 13:30 (CEST)