Vita:A lovaglás története

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Gg. Any 5 évvel ezelőtt a(z) Törlési megbeszélés eredménye témában

Vélemények a lovaglásról[szerkesztés]

Gócsa Éva 27 éve lovagol, 3 éves kora óta lovak veszik körül. Azt állítja, hogy a lovaglás egy egészen új világba varázsol el bennünket, szabadságérzetet ad. "Bármilyen problémára megoldást nyújt, hiszen mind ezt elfeledjük lovaglás közben." 1995 óta oktat is, és a legfontosabb szerinte, - azon kívül, hogy a lovas elsajátítsa az alapokat - az, hogy ne sporteszköznek tekintse a lovat, hanem értse meg a világát. Ez főleg a belovaglásnál nyilvánul meg, tehát amikor először kezdünk el foglalkozni egy lóval." Ha látom, hogy a lovas fogékony, akkor csodálatos az oktatás."

Terhes Antal a lovarda, - vagy inkább gazdaság ahogyan ő nevezte - tulajdonosa lipicai félvéreket tart, 3 lova és 2 csikója van. Ő maga nem lovagol, de régebben versenyszerűen hajtott és nagyon szeret lovakkal foglalkozni. A Szeged melletti kis gazdaságban csak most kezd fellendülni a lovasélet. "Ha ez beindul fejlesztéseket viszek majd végbe, addig is hobbi szinten megmarad."

Bárszki László 3 éve lovagol, és már olyan sok időt töltött lovak környezetében, hogy ő maga is oktat, de mint megjegyezte: "Mindig van mit tanulnia az embernek. " Több helyen is megfordult már, most Gócsa Évával szándékoznak lovasokat vinni az újonnan felfedezett helyre és népszerűsíteni ezt a sportot. Bárszki László így nyilatkozott a lovaglásról: "Nincs nagyobb erő, mint a szabadság utáni vágy. És a ló szabaddá tesz."

(a cikkből áttette: Hidaspal vita 2014. november 29., 23:58 (CET))Válasz

Törlési megbeszélés eredménye[szerkesztés]

Törlési megbeszélés eredményeképpen törölve. Gg. AnyÜzenet 2018. december 4., 12:21 (CET)Válasz