Vita:A Mahasz Single (track) Top 40 listájának első helyezettjei

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Crystal Clear app kguitar.png Ez a szócikk témája miatt a Könnyűzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Kevéssé fontos Ez a szócikk kevéssé fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Ary (vita), értékelés dátuma: 2011. december 20.
Könnyűzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

2009 tavasza nagyon viccesen fest... ajjajjaj gumicukor! ajjajjaj gumicukor! :D Alensha 2010. december 30., 17:27 (CET)

Még milyen vicces volt nekem megcsinálni...:D Na jó, egyáltalán nem volt az, nagyon unalmas volt. Számomra abszolút hihetetlen a 2010-es évet nézve is hogy ki az aki még mindig a Szindbád dalát veszi... nevetséges a lista, dehát ezt is meg akartam csinálni:) Kirtap92 vita 2010. december 31., 00:41 (CET)

á, annyira röhejesek a lemezárak Magyarországon, hogy 90 fölötti IQ-val már mindenki külföldről veszi vagy netről lopja a zenét, évek óta meglátszik, hogy a slágerlistát azok ízlése alakítja, akik túl hülyék ehhez :D Alensha 2011. január 16., 03:20 (CET)

Sajnos igazad van... ezen felül fizikális kislemezeket külföldi előadóktól nem is tudom lehet-e kapni. Így viszont eleve nagy hátrányból indulnak, és emiatt nem is nagyon lesz külföldi első helyezett a közeljövőben sem. (habár a Bad Romance és a Waka Waka közel voltak idén, dehát szindbád dala és az ajjajjaj verhetetlennek bizonyultak:-) ) Kirtap92 vita 2011. január 16., 12:17 (CET)

Van-e értelme ennek a szócikknek ebben a formában?[szerkesztés]

Szerintem nem. Semmi értelmét nem látom duplikálni a Wikipédián egy publikus, lekérdezhető adatbázis tartalmát. http://www.mahasz.hu/?menu=slagerlistak&menu2=archivum Nem mellesleg ennek a Mahasz listának sincs túl sok értelme. Gondolom, 50 eladással vagy letöltéssel már első lehet valaki.

Ebben a formában erősen gondolkodom, hogy törlésre jelölöm ezt a listát. Ha értelmet akarunk adni ennek a szócikknek, akkor egyfajta összesítés kellene legyen. A 2011-es év például 2 sorban elférne (ja, és a hónapok neve kisbetűsek a magyar helyesírás szerint):

2011
január 3. – április 4. 13 hét ÁkosSzindbád dala
április 4. – május 30. 9 hét Ákos – Utazó

Ary vita 2011. június 9., 09:32 (CEST)

Szia! Nehogy már te döntsd el, hogy szerinted van-e értelme a listának vagy éppen nincs. Abszolút mértékben lényegtelen az, hogy hány eladott példánnyal kerülhet valami fel erre a listára. Nem is igazán értem mit képzelsz magadról, miért nem a saját cikkeiddel foglalkozol. Amit az angol wikipédiában lehet, azt itt is lehet, erről ez a véleményem. Az meg vérig sért, hogy szerinted nem tudom azt, hogy a magyar helyesírásban a hónapokat kisbetűvel írjuk. Direkt csináltam nagybetűsen. Ha nem tetszik, előtted a lehetőség hogy átírogasd. Ez a 2 soros megoldás nevetséges lenne. Üdv Kirtap92 vita 2011. június 9., 13:16 (CEST)

Előbb "miért nem a saját cikkeiddel foglalkozol", aztán meg "előtted a lehetőség hogy átírogasd". Legalább konzekvens lennél. Egyébként meg ez a 2 sor mutatja, hogy mennyire nevetséges ez a lista. Mellesleg január első hetében a mostani lista is 1 soros lenne. – Ary vita 2011. június 9., 15:12 (CEST)
Ha nem tetszik a lista, írd meg szépen a Mahasz-nak, és ne a Wikipédián lázadozz. Kirtap92 vita 2011. június 9., 16:40 (CEST)

Nem érted a lényeget. Ez ugyanaz, mint a buszmenetrend kipakolása a Wikipédiára. Az is megtalálható ebben a formában az adott közlekedési vállalatnál, ahogy ez a lista is a Mahasznál. Mindenki megtalálja ott, és semmit pluszt nem nyújt neki ez. Nem egy forrásfeldolgozás. Nem is beszélve a nevezetességről. A lista (a története, a legek) az érdekes és nevezetes lehet. Az egyes dalok vagy előadók nevezetességét is igazolhatja egy slágerlista, de önmagában ez a lista, ebben a formában semmit nem ad hozzá a Wikipédiához, semmilyen plusz infót nem nyújt, csak egy copy. – Ary vita 2011. június 9., 19:31 (CEST)

Törlési megbeszélés[szerkesztés]

A cikkről folytatott törlési megbeszélés ezen a lapon olvasható. Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. július 9., 17:56 (CEST)