Vita:39M Csaba

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Panzer aus Zusatzzeichen 1049-12.svg Ez a szócikk témája miatt a Hadtudományi műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Kavics (vita), értékelés dátuma: 2009. szeptember 26.
Hadtudományi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Hiba[szerkesztés]

A Csaba tornyokat nem a PM csónakok (pláne nem a 2db Turán tornyos PM1) felszerelésére szánták, hanem az őrnaszádok. a PAM aknászok, és a DRÁVA kapott volna belőlük. 3 őrnaszádra és a két PAM-ra fel is került 1-1 Csaba torony. Forrás: Csonkaréti Károly, Sárhidai Gyula 2009. A magyar királyi folyamerők és fegyverzetük: 1920-1945. – Budapest : Zrínyi, 127 p.–ISBN 978 963 327 488 0 üdv: gáborv.

Cím[szerkesztés]

Át kellene nevezni a szócikket, ugyanis egyrészt a Csaba szóra nem jelenik meg. Nincs egyértelműsítő lap hozzá. Ha valaki csak a Csabára emlékezik, nem találja meg. Másrészt a jelenlegi szócikkben a 39M szerepel, pedig szól a 40M-ről is. Javaslom a Csaba páncélgépkocsi-t vagy a Csaba(páncélgépkocsi)-t. A 39M-re senki nem fog keresni. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Sepultura (vitalap | szerkesztései)

A "Csaba" keresőszóra az ötödik helyen megjelenik a cikk. A javasolt cikkcím nem illeszkedne a többi harcjármű egységesen kezelt címei közé. A 40M Csabáról – ha van róla elegendő anyag – külön cikket kell majd csinálni, a jelenlegi egy szükségmegoldás. LADis LA ék.jpgpankuš→ 2011. június 6., 19:45 (CEST)

Sajnos a 40M-ről soha nem lesz elég anyag, mivel csak a fegyverzetben különbözött a 39M-től és abban, hogy két rádiója volt. Szívesen írnék az alkalmazásáról is, de nincs ismeretem a honvédségi egységekről. Amúgy szerintem kezd már valahogy kinézni a szócikk, igaz, van mit alakítani rajta. Bocs. Meg a "pneomatikusan" emelhető (keret)antennában.