Vita:Pénzmosás

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 9 évvel ezelőtt a(z) Komolytalan szövegek nem valók lexikonba témában

Komolytalan szövegek nem valók lexikonba[szerkesztés]

"A következő oldalak nem kínálnak tuti tippet a pénzmosás felismerésére, az örökérvényű törvény szerint a bűnözők mindig egy lépéssel a bűnüldözők előtt járnak, de segítő kezet szeretnének nyújtani a piszkos pénzek felismeréséhez." Aki egy ilyen mondatot leír, az nem látott lexikont.--Linkoman vita 2009. július 13., 13:01 (CEST)Válasz
Suta fogalmazású, félreérthető szándékú felsorolás, amiből pont a technikák nem tűnnek ki pontosan - miféle szendvicsről van szó, pl.? Ennek kellene kiderülnie a cikkből.
Íme:Pénzmosási technikák

Az a jelen oldal célja, hogy bemutassuk a felderített pénzmosási technikák közül a legnépszerűbbeket. A bűnözők persze egy lépéssel mindig a bűnüldözők előtt járnak, a legújabb módszerek, trendek ezért nem is szerepelhetnek a listánkban. A legismertebb pénzmosási eljárások címszavakban:

Készpénzforgalomban történő pénzmosás; Adó túlfizetése; Élet- és vagyonbiztosítások; Garantált kölcsönök – „holland szendvics”; Fiktív külkereskedelmi ügylet; Fiktív külkereskedelmi ügylet akkreditív felhasználásával; Radikális túlszámlázás; Árumozgással nem járó külkereskedelmi ügyletek; Ékszerek vásárlása; Szerencsejátékban való részvétel; Fedővállalkozások és fantomcégek; Pártok, egyházak; Apport alul-/felülszámlázása; Hamis választottbíráskodás; Részvénytranzakciók; Devizatranzakciók; Pénzintézetek megszerzése."

A pénzintézet megszerzése (pl. állami részesedés növelése is "pénzmosás"????.----Linkoman vita 2014. november 2., 20:31 (CET)Válasz
Ugyanaz a probléma még most is. kivágtam:

"Az a jelen oldal célja, hogy bemutassuk a felderített pénzmosási technikák közül a legnépszerűbbeket. A bűnözők persze egy lépéssel mindig a bűnüldözők előtt járnak, a legújabb módszerek, trendek ezért nem is szerepelhetnek a listánkban."

Ezt - némi rosszindulattal - úgy is lehet értelmezni, hogy ugyan mi kitanítjuk a közönséget a legújabb technikákra is, dehát ezek az agyafúrt bűnözők úgyis kitalálnak újabb meg újabb technikákat, ezért elnézést, hamar elavulhat a felsorolás.

A pénzmosás okozta súlyos társadalmi-gazdasági károkról meg ugye ne is essék szó?!--Linkoman vita 2016.