Visszatérés (A szökés)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Visszatérés
A szökés
4. évad, 1. epizód
Eredeti cím Scylla
Író Matt Olmstead
Rendező Kevin Hooks
Gyártási szám 4AKJ01
Első sugárzás 2008. szeptember 1.
Első sugárzás Magyarországon 2009. június 8.
Kronológia
ElőzőLezáratlan ügy
KövetkezőAz ütőkártya
A szökés epizódjainak listája

A Visszatérés (Scylla) A szökés című amerikai sorozat negyedik évadának első epizódja, összességében pedig az ötvennyolcadik.


Dialog-stop-hand.svg Figyelem: Itt az A szökés 4. évadának cselekményét vagy a végkifejletet is olvashatod.

Michael Los Angelesben van és kész megbosszulni Sara halálát. Követi Mahone-t, Whistlert és Gretchent egy hotelhoz, ahol azok megpróbálnak visszaszerezni egy adatkártyát, amit elloptak a CÉG-től. Whistler lelövi Jason Liefet, aki a kártyát birtokolta, majd lemásolja, Gretchen tudta nélkül. Michael megtalálja őket és megfenyegeti, hogy megöli Gretchent, amíg az el nem árulja, hogy Sara még mindig életben van. Mindhárman elmenekülnek, amikor a rendőrség a hotelhoz ér.

Pad Man Wyattre, a CÉG új bérgyilkosára bízza Gretchent, miután megtudja, hogy a kártya, amit neki adott Whistler csak egy másolat.

Ezután Michael felhívja Lincolnt Panamában, hogy Sara életben van, majd felmegy a Europeangoldfinch.net oldalra, ahol egy üzenetet talál Mahone-tól, aki találkozni akar vele Sara miatt.

Kiderül, hogy Mahone és Whistler a CÉG ellenében dolgoznak, valamint, hogy Whistlernél van az a kártya, amin a CÉG ügynökeinek neve szerepel. A kártyát Scyllának nevezik. Mahone és Whistler elmondják, hogy szükségük van Michaelre, hogy bejussanak a CÉG főhadiszállására, és az is kiderül, hogy Sara valahol Chicagóban lehet, de nincs biztonságban. Ekkor hirtelen Whistlert fejbe lövi hátulról Wyatt, aki el is veszi a nála lévő Scylla kártyát. Később Pad Man utasítja Wyattet, hogy takarítson el az útból mindenkit, akinek köze van Whistlerhez.

Bellicket és Sucrét a mexikói határ mellett Bellick anyja veszi fel. Eközben Panamavárosban Zsebes embereket bíz meg, hogy a határon túlra vigyék. Michael után akar menni, amiért megint átverte. Tudja, hogy Whistler madárhatározója el fogja vezetni őt Michaelhez.

Mahone felhívja a volt feleségét, Pamet Coloradóban, aki azt akarja, hogy menjen haza.

Mindeközben Lincolnt megtámadják Panamában, de sikerül lelőnie a támadót. Amikor a panamai rendőrség elfogja, LJ és Sofia futásnak erednek.

Wyatt Pam Mahone házában keresi a nő férjét, de mivel az nem mond semmit, erőszakhoz folyamodik.

Eközben Michael Chicagóba utazik, hogy felkeresee Sara régi családi barátját, Bruce Bennettet. De a chicagói rendőrség letartóztatja, és egy helyi nemzetbiztonsági ügynökhöz szállítják, bizonyos Don Selfhez, aki megbízza őt, hogy segítsen neki megszerezni a Scyllát. Self szintén Whistlerrel dolgozott együtt. Cserébe megígéri, hogy ejtenek minden vádat ellene és Lincoln ellen is, ha együttműködnek. Lincolnt is átszállítják Chicagóba, Michael mellé.

Mikor Mahone megérkezik a családjához, azt látja, hogy rendőrök és mentők állnak mindenhol. Eközben Sucre a kórházba megy, hogy láthassa a kislányát, de a rendőrök letartáztatják Bellickkel együtt.

Self megkéri a testvéreket, hogy segítsenek neki lebuktatni a CÉG-et. Cserébe biztosít segítséget is: odaszállíttatja Mahone-t, Sucrét és Bellicket is. Az a feladatuk, hogy megszerezzék az adatkártyát és bejussanak a CÉG főhadiszállására. Csak ebben az esetben tudják felkódolni a levédett kártyát. Először nemet mondanak az ügynöknek.

Bennett elviszi Michaelt és Lincolnt, hogy újra találkozzanak Sarával, aki eddig biztonságos helyen volt. Michaelnek mégis segítenie kell Selfnek, ha el akarja kerülni a börtönt. Sara fél, hogy ezentúl nem lesznek biztonságban, és azt akarja, hogy segítsen az ügynöknek. Sara sebei a hátán ezt csak megerősítik. Ám hirtelen lövés dördül a házban, ahol bújkálnak, és menekülniük kell Wyatt elől. Ekkor Michael felhívja Selfet, hogy beszállnak.

Michael és Lincoln találkozik Mahone-nal, Sucrével és Bellickkel a chicagói rendőrségen. Tudják, hogy Zsebesnél van a madárhatározó. Self hamis igazolványokat ad a csapatnak, valamint Michael tetoválását is leégetik lézer segítségével. Sara is a csapattal tart.

Az epizód végén a csapat egy Los Angelesbe tartó repülőre száll.