ViewSonic

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Viewsonic szócikkből átirányítva)
ViewSonic Corporation
Típusmagán
Alapítva1987
SzékhelyWalnut, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
VezetőkJames Chu alapító-vezérigazgató
AlapítóJames Chu
Iparágszámítástechnika
Formamagántulajdonban lévő vállalat
Termékekmonitor, táblagép, laptop, mobiltelefon
Árbevétel1,2 milliárd (2011) USD

A ViewSonic Corporation weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz ViewSonic Corporation témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A ViewSonic Corporation egy amerikai számítástechnikai cég, amelyet 1987-ben alapítottak. Székhelye a kaliforniai Walnutban van. A cég Keypoint Technology Corporationként kezdte működését, majd 1990-ben a ViewSonic nevet vette fel.

Története[szerkesztés]

A cég kezdetben, 1987-ben, Keypoint Technology Corporation néven működött. 1990-ben indította el a ViewSonic termékvonalat, amelybe színes számítógépmonitorok tartoznak, és röviddel ezután a cég átnevezte magát ViewSonic-ra.

Egy felnőtt Gould-amandina

A ViewSonic logón szereplő Gould-amandina Ausztráliában őshonos.

Az 1990-es évek közepén a ViewSonic a CRT számítógépmonitorok gyártói között a legjobbak közé emelkedett, olyan cégek mellett, mint a Sony, NEC, MAG Innovision, és Panasonic. A ViewSonic hamarosan lekörözte ezeket, és a legnagyobb gyártóvá vált Amerikában és Japánban a millennium fordulóján.

2000-ben felvásárolta a Nokia Display Products márka üzletrészét.[1]

2005-ben a ViewSonic és Tatung megnyert egy brit szabadalmi pert, melyet az LG Philips nyújtott be ellenük egy vitába, amely arról szólt, hogy melyik cég készítette el a technológiát az LCD-k hátsó rögzítéséhez mobil PC-khez. (GB2346464B számú angol szabadalom, “hordozható számítógép." címmel).[2]

Termékei[szerkesztés]

A cég CRT-monitorokat, folyadékkristályos kijelzőket, projektorokat, plazma képernyőket, HDTV technológiával készült televíziókat, táblagépeket, személyi számítógépeket és mobiltelefonokat gyárt és forgalmaz. Éves forgalma mintegy egymilliárd dollár. Ismertebb gyártmánya: Airpanel V150,

Főbb konkurensei[szerkesztés]

Érdekesség[szerkesztés]

A ViewSonic logón szereplő Gould-amandina egy Ausztráliában őshonos madár.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. ViewSonic Corporation Acquires Nokia Display Products' Branded Business Archiválva 2008. december 9-i dátummal a Wayback Machine-ben (January 17, 2000) - Accessed: July 3, 2007
  2. F. Moltzen, Edward. „ViewSonic Prevails In Patent Dispute”, ChannelWeb Network, CMP Media LLC, 2005. december 13.. [2007. szeptember 30-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés: 2007. július 7.) 

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a ViewSonic című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]