Vergil (Devil May Cry)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Vergil
Devil May Cry-szereplő
Vergil a Devil May Cry 3-ban
Vergil a Devil May Cry 3-ban
Megjelenési információk
Első megjelenéseDevil May Cry (videójáték) (2001)
Utolsó megjelenéseDmC: Devil May Cry (2013)
MegalkottaKamija Hideki
Vergil adatai
Valódi neveVergil
Születési neveVergil
ÁlneveNelo Angelo, Gilver
FajaFélvér démon (démon-ember)
Nemeférfi
Állapotaa démonvilágban él.
Életkorakb 23 (Devil May Cry (videójáték))
KépességeiGyorsaság, Teleport
SzüleiSparda (édesapa, elhunyt), Eva (édesanya, elhunyt)
TestvérekDante (ikertestvér, öcs)
Nemzetiségefeltehetően japán
Vergil
Megjelenési információk
TervezőKamija Hideki
Nemeférfi
FegyvereYamato, Force Edge, Beowulf, Spirálkardok

Vergil a Capcom által fejlesztett és kiadott Devil May Cry sorozatnak, valamint a Devil May Cry 3 Special Edition változatnak játszható karaktere. A játékokon kívül megjelenik még a mangában is.

Élettörténet[szerkesztés]

Vergil a Legendás Démonlovag, Sparda és felesége, Eva elsőszülött gyermeke, valamint a sorozat főhősének, Dante (Devil May Cry) bátyja, ikertestvére. Vergil mindig is hűvös és forrófejű volt. Gyermekkorában úgy látta szülein, hogy édesanyja Dante-t szereti a legjobban, ő pedig édesapjához állt közel. 8 éves korukban, amikor elválasztották testvérétől, Dante halottnak hitte, de a Devil May Cry 3 cselekményei előtt 1 évvel visszatért, csak már a gonosz oldalon. Gilver néven mutatkozott, társa pedig Arkham volt.

Cselekményben való szerepe[szerkesztés]

Devil May Cry 3[szerkesztés]

Miután Dante megkapta üzenetét, várt rá a Temen-Ni-Gru tetején, de közben gyanított is valamit Arkhamon, aki a hívatlan vendégüket (Lady-t) ment elintézni. Miután a éj leple alatt, a zuhogó esőben megérkezett öccse, kisebb beszélgetés után harcoltak. Úgy tűnt végzet testvérével, s megszerezte az elfelezett amulett másik felét is. Távozni készült, amikor Dante feltámadt, s harcolni akart volna vele ismét, de Arkham megállította. Nem várták meg az átváltozást, hanem távoztak.

Később elértek egy kapuhoz, ahol megkérdezte a férfit, mit akart tőle Lady, de Arkham úgy tett, mintha nem tudná, miről beszél, s leszúrta, majd ott hagyta. Amikor megérkezett a kapuhoz, Beowulf követte, aki végezni akart vele, de gyorsabb volt, s lefejezte, majd megszerezte az erejét. Amikor már elhelyezte az amuletteket, s a véréből is cseppentett a gömbbe, nem nyílt még ki, amiért dühöngött. Dante megérkezett, akivel ismét harcolt. A harc során Lady, majd Arkham is megjön. Arkham felfedi kilétét (ugyanis ő volt Jester, a bohóc). Vergil az öccsével és Lady-vel (ha nem is együtt) megpróbálták megállítani Arkhamot, de túljárt mindannyiuk eszén. A terem beomlott, ő pedig a mélybe zuhant.

Később, miután Dante belépett a Démoni Világ kapuján, a könyvtárban hagyott Lady előtt elsétál, s megy Dante után. Dante találkozott Arkhammal, akit félig már legyőzött, de majdnem megölte őt. Vergil levágta a Dante felé úszó csápot, majd Dante-val együtt legyőzték Arkhamot. Az amulettek még mindig ott vannak, amik a mélybe zuhannak, a testvérpár utána. Vergil már majdnem megszerezte a másikat is, de Dante-nak sikerült elvennie. Az utolsó harcuk folyamán Vergil súlyos sérülést szerezz, s kéri Dante-t, hagyja ott s meneküljön el, majd a mélybe veti magát.

Miután levette magát, egy vérrel teli vízben találja magát (ott ahol Dante-val kezdjük a 19. pályát). Ott lát három gömböt, amivel kapcsolatban úgy dönt, szembe száll, mivel annak idején apja is képes volt rá.

A Devil May Cry 3 Dante's Awakening Special Edition változatában játszható karakter lesz azután, hogy Dante-val végig játszottuk a játékot.

Devil May Cry[szerkesztés]

Vergil túlélte a Mundussal való találkozást, aki hipnotizálta, s átcserélte az emlékeit is. Itt Nelo Angelo-ként jelenik meg. Háromszor találkozik Dante-val, aki nem is sejtette, hogy a bátyja van valójában az álarc mögött. Az utolsó harcukon tudja meg Dante. Végül, amikor legyőzte, úgy tűnik, felrobban a teste, vagy elnyelte valami, nem tudni. Feltehetően meghalt vagy eltűnt, de az amulett másik fele ott maradt, amit Dante magához vett, s eszébe jutott a 8. születésnapja, amikor megkapták édesanyjuktól az amulettet.

Külső jellemzés[szerkesztés]

Vergil Dante-nak az ellentétje. Míg Dante lefésülve, Vergil hátrafésülve hordja a haját, ami ugyanolyan hosszú, szürke színű. Szemei kicsik, kék színűek.

A Devil May Cry 3-ban Vergil fekete bőrnadrágot, fekete ujjatlan pulóvert, barna csizmát és ujjatlan kesztyűt, valamint kék kabátot, aminek jobb oldalán egy kígyót mintáz.

Amikor Nelo Angelo lett, páncélzatot viselt. A páncél egy sisakot is tartalmazott, szarvakkal, s egy köpenyt. Amikor levette a sisakot, arca falfehér, szemei vörösek, kék vérerei látszódtak, haja hátrafésülve volt.

Megalkotás[szerkesztés]

Az ő személyisége Dante ellentéte: nyugodt, hidegfejű, hűvös. Ennek ellenére hobbijának mondható az olvasás. Fegyvertárában inkább kardokat használ (Jamato, Force Edge), lőfegyvert nem. Bár a Devil May Cry 3-ban, Beowulf legyőzése után annak erejét szerezte meg. Dante-val azonban abban egyeznek, hogy ő se ismeri a félelmet. Megtesz mindent, hogy apja erejét és örökségét megszerezze, nem érdekelve semmi és senki.

Gyermekkorában Dante-val igazi testvérként szerették egymást. Egyike talán annak, amikor a Devil May Cry 3-ban Arkhamra mérték volna utolsó, közös csapásukat: amikor a lőfegyverrel lőttek volna, előtte Dante megkérdezte: "Emlékszel még, mit szoktunk mondani?", amire Vergil nevetett, mert eszébe jutott. Majd "Jackpot"-ot mondva lőttek.

Miután Mundus hipnotizálta, majd harcolt Dante-val, meglátta a nyakában az amulettet, ami miatt a családja és a gyerekkoruk is eszébe jutott. Emiatt kénytelen rendesen visszaemlékezni, mert Mundus birtokolta a gondolatait.

Érdekesség[szerkesztés]

  • Vergil a római költő Publius Vergilius Maroról kapta a nevét.
  • A Devil May Cry 3 Dante's Awakening Special Editionban játszható karakter, miután Dante-val végig vittük a játékot.
  • Dante később Vergil összes fegyverét megszerzi.

Források[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Vergil_%28Devil_May_Cry%29#Vergil című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.