Varga Szabolcs (zenész)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Varga Szabolcs
Életrajzi adatok
Született1971április 10. (53 éves)
Békéscsaba
Származásmagyar magyar
Pályafutás
Kapcsolódó előadó(k)La Fontaine együttes
Manhattan (együttes)
Hangszerfuvola
szaxofon

Varga Szabolcs weboldala
SablonWikidataSegítség

Varga Szabolcs (Békéscsaba, 1971. április 10. –) magyar zenész, énekes, zeneszerző.

Életpályája[szerkesztés]

Békéscsabán született, 1971. április 10-én. A középiskolai tanulmányait szülővárosában végezte.

„A békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnáziumba jelentkeztem speciális angol szakra…Elsős koromban abbahagytam az úszást. Akkor…Teri néni azt mondta: jelentkezzek át a zenegimnáziumba… Amikor befejeztem az úszást és a zeneiskolát, helyükbe lépett a fúvószenekar, hiszen akkor még fuvoláztam. Szente Béla a menedzserünk, vette nekem az első szaxofont. Előtte ott ültem egy sorban a sok-sok lánnyal, és azt mondta a Béla, mi lenne, ha nem a nyolcadik fuvolista lennél, hanem első szaxofonos!? Az átállás nehéz volt, mert jókora különbség van a két hangszer között…Akkortájt léptem be életem első együttesébe a Salétromba…meglegyintett az Edda szele, rengeteget énekeltem az Edda dalokat, hallgattam és énekeltem Pataky Attilával együtt. A Salétrom együttessel…Békéscsaba egyik legnépszerűbb együttesévé váltunk…A Blues-kocsmában esténként összeállt egy kis banda, jazzt játszottunk, szaxofonoztam, énekeltem…felkért a helyi Expamflet, akkor váltottak nevet La Fontaine-re, hogy segítsem ki őket egy pesti fellépésen… és annyira jól sikerült, ottragadtam. A La Fontaine-nel a zenélgetés eltartott egész a Manhattanig.[1]

1991 és 1994 között a Manhattan együttes egyik énekese, zeneszerzője volt. Miután otthagyta a csapatot, reklámzenék komponálásával és háttérstúdiós munkákkal foglalkozott. Cserháti Zsuzsa 1995-ös Hamu és gyémánt, illetve az 1996-ban megjelent Mennyit ér egy nő című zenei albumainak a címadó dalok zeneszerzője és egyik közreműködője volt.

„2000 körül életemnek egy nagyon fontos időszaka kezdődött meg – ami azóta is tart –, és minden szempontból nagy változást hozott, mert megtértem”

A 2000-es évek elejétől főleg gospel dalok előadója, zeneszerzője. Rendszeres fellépője a Hit Gyülekezete keresztény felekezet Vidám Vasárnap című élő istentiszteletekről szóló televíziós közvetítéseknek. Szerzeményeit a pop, rock és funky stílus jellemzi. Szólóambumain balladisztikus hangvételű dalok is hallhatóak.

Diszkográfiája[szerkesztés]

  • Az idők változnak (CD) – Patmos Records (2012)
  • Vándor (CD) – MG Records (2018)

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Környei Attila: Manhattan sztori (Craft Kft. 1992 Budapest)

Források[szerkesztés]