Végső megoldás (A szökés)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Végső megoldás
A szökés
4. évad, 13. epizód
Eredeti cím Deal or No Deal
Író Christian Trokey
Rendező Bobby Roth
Gyártási szám 4AKJ13
Első sugárzás 2008. december 1.
Első sugárzás Magyarországon 2009. augusztus 31.
Kronológia
ElőzőTiszta lappal
KövetkezőTiszta üzlet
A szökés epizódjainak listája

A Végső megoldás (Deal or No Deal) A szökés című amerikai sorozat negyedik évadának tizenharmadik epizódja, összességében pedig a hetvenedik.


Dialog-stop-hand.svg Figyelem: Itt az A szökés 4. évadának cselekményét vagy a végkifejletet is olvashatod.

Az epizód elején Self elrejti Trishanne holttestét, valamint felhívja a főnökét, Stantont. Közli a férfival, hogy Michael és Lincoln megtámadták őket és megölték Trishanne-t, valamint, hogy Lincoln őt is meglőtte. Ezután megfenyegeti Zsebest, hogy segítsen neki megtalálni Gretchent.

A raktárban Michaelék rájönnek, hogy Self átverte őket. Michael felhívja a Nemzetvédelmet és Self felettesével akar beszélni. Mahone elmondja, hogy szerinte Self mindent megtervezett előre és minél hamarabb el kéne hagyniuk a raktárt. Michael újra rosszul lesz, amit Lincoln észrevesz.

Eközben Krantz tábornok ideges, hogy Michaeléknál van a Scylla. Összehívja a kártyahordozókat, ám egyikük, Howard Scuderi követeli, hogy közölje velük a további lépéseket. Ekkor a Tábornok agyonlövi a férfit és megparancsolja a többieknek, hogy mihamarabb szerezzék vissza a Scyllát.

Stanton és az ügynökei megérkeznek a raktárhoz, ám a csapat már nincs ott. Michaelék figyelik őket egy másik közeli raktárból. Stanton felhívja Michaelt és közli vele, hogy adják fel magukat a két szövetségi ügynök meggyilkolása miatt, vagy levadássza őket. Michael elmondja, hogy Self felültette őket és ellopta a Scyllát.

Később Michael elmagyarázza a többieknek, hogy valahogy tudatniuk kell Stantonékkal, hogy Self elárulta őket és nála van a Scylla. A hírekben látják, hogy a Gate cégnél lövöldözés volt. Ekkor Mahone azt javasolja, hogy találják meg Gretchent, mielőtt Self tenné azt. Sara a gyógyszertárból visszaérve újabb injekciót ad Michaelnek, hogy ne legyenek rohamai és kifejti, hogy előbb-utóbb kórházba kell kerülnie, hogy megoperálhassák.

A Tábornok parancsba adja, hogy senki sem tudhatja meg, hogy van egy beépített emberük a Szövetségieknél. Eközben Zsebes elárulja az információt Gretchenről és érdeklődik, hogy mit akar tenni Self.

Ezalatt Gretchen felhívja Lincolnt, aki beszámol a Self árulásról és megegyeznek, hogy egy parkban találkoznak. Ám a hívás után Self hívja Gretchent és elmondja, hogy a húgánál van és jöjjön haza, ha nem akarja, hogy meghaljanak.

Stanton találkozik Dallow szenátorral és egy új ember, Marshall Sooter is csatlakozik hozzájuk, és megvitatják a Michael-Lincoln ügyet. Krantz tábornok mindent lehallgat és megtudja, hogy Gretchen még mindig Los Angelesben van.

Michaelék a parkban várják Gretchent, ám rájönnek, hogy ez csak csapda, mivel a Szövetségiek érkeznek, akik üldözőbe veszik Michaelt. Lincoln állja útjukat a terepjáróval, hogy ne tudják elkapni Michaelt, helyette viszont elkapják Lincet. Közben Gretchen hazamegy a húgához, Ritához, ahol találkozik Selffel és Zsebessel. Self megbízza, hogy keressen egy új vevőt a Scyllára, vagy a húga és a lánya meghal.

Michael felhívja Gretchent, aki átadja Selfnek a telefont. Az ügynök azt mondja Michaelnek, hogy okos, de nem annyira mint ő (Self), és hogy el akarja adni a Scyllát.

A raktárban Lincoln találkozik Dallow szenátorral, aki elmondja, hogy megtudták, mit tervez Self. Bocsánatot kérnek Linctől és azt akarják, hogy tanúskodjanak Self ellen. Linc felhívja Michaelt, aki szintén találkozni akar a szenátorral.

Self utasítja Gretchent, hogy még ma el kell adniuk a Scyllát, és a nap végére már el is akarja hagyni az országot.

Mindeközben Michael megérkezik a raktárba. Felajánlja, hogy tanúskodik, de utána elmennek a bátyjával együtt. Mahone, Sucre és Sara egy buszállomáson találkoznak, ahol Alex elmondja, hogy Michael azt szeretné, ha elmennének. Sara és Sucre azonban úgy döntenek, hogy maradnak.

A raktárban Michael rájön, hogy nem is volt semmilyen alku, mire Stanton fegyvert ragad. De mielőtt le tudná lőni őket, Marshall Sooter lelövi Stantont és az embereit. A férfi közli a testvérekkel és a szernátorral, hogy találkájuk van a Tábornokkal.

Sucre és Sara visszamennek a raktárba, ahol előbb lefegyverzik Sootert, Lincoln pedig agyonlövi. Mivel Dallow szenátor már nem tud a segítségükre lenni, így távozik. Sucre informálja Michaelt és Lincolnt, hogy Mahone elment.

Ezalatt Self és Gretchen találkozik az új Scylla vevővel, bizonyos Vikannal, aki közli, hogy a Scylla egy darabja hiányzik.

Ez a darab Michaelnél van. Az epizód végén Self felhívja Michaelt és követeli a hiányzó részt. Michael annyit mond, hogy ha kell neki, jöjjön érte, és vegye el.