Végső állomás 3.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Végső állomás 3 szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Végső állomás 3
(Final Destination 3)
2006-os kanadai–amerikai film

Final Destination 3.jpg
Rendező James Wong
Producer Craig Perry
Warren Zeid
Glen Morgen
James Wong
Műfaj
Forgatókönyvíró Glen Morgen
James Wong
Főszerepben Mary Elizabeth Winstead
Ryann Marriman
Kris Lemche
Zene Shirley Walker
Operatőr Robert McLachlan
Gyártás
Gyártó New Line Cinema
Ország Kanada
Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Forgatási helyszín Vancouver
Játékidő 93 perc
Költségvetés $25 000 000
Képarány 2,35:1
Forgalmazás
Forgalmazó New Line Cinema
BemutatóUSA 2006. február 10.
KorhatárTizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel $117 719 158
Kronológia
ElőzőVégső állomás 2.
KövetkezőVégső állomás 4.
További információk

A Végső állomás 3 (Final Destination 3) egy 2006-ban készült amerikai horrorfilm, a Végső állomás sorozat harmadik része.

Történet[szerkesztés]

Wendy Christensen egy középiskolás lány osztálytársaival: Kevin Fishcer-rel, Ian McKinley-jel, Erin Ulmer-rel, Lewis Romero-val, Frankie Cheek-szel, Ashley Freund-del, Ashlyn Halperin-nel, Perry Malinowski-val, Amber Regan-nel és Wendy testvérével Julie Christensen-nel vidámparkba megy. Amber-en kívül felülnek az egyik legfélelmetesebbnek tűnő hullámvasútra, amikor Wendynek látomása támad, arról, hogy egy apró, véletlen baleset következtében kisiklik a hullámvasút, melyen a barátaival ül, a kocsik a mélybe zuhannak és senki sem éli túl a balesetet. Wendy látomása: Frankie kameráját Ashlyn leveri, a hullámvasúton, ami az egyik sínre kerül. Amikor odaértek nekiütköztek és kisiklott a vonat. A vonat első fele a mélybe zuhant és a benne ülő Kevin barátnője, Wendy barátja, Ashley, Ashlyn és Frankie meghaltak. Lewis kiesett a kocsiból, de nem halt meg, hiszen belekapaszkodott Kevinbe. Lewis volt helyén a vonat letört és Lewis-t levitte. Lewis egy nagy vasrúddal ütközött, amitől azonnal meghalt. A sínen egy kicsi rész kettétört és mikor áthaladták azt a részt, megállt a vonat fejjel lefele. Ian kiesett a vonatból és lezuhant. Erin sem bírta sokáig ő is lezuhant, majd Julie és Perry is lezuhantak. Wendy és Kevin próbálták előre nyomni a vonatot, de az hátra indult el. Kevin felállt és egy vasrúd levitte a felső testét. A vonat elért a kettétört részre felborult a vonat, Wendy pedig leesett, rá egy sínre, mikor a látomásából felébredt. Wendy közbelépésének köszönhetően heten megússzák, de a többi utas - köztük Wendy barátja és Kevin barátnője - életüket vesztik.

A temetés után Kevin egy hasonló balesetről mesél Wendynek, ahol szintén egy látomás miatt menekülnek meg néhányan a haláltól, azonban később mind meghalnak különös balesetekben, méghozzá éppen olyan sorrendben, ahogy az eredeti balesetben meg kellett volna halniuk.

A következő nap Ashley és Ashlyn szoláriumba mennek, de egy láncreakciót beindítva mindketten meghalnak, hiszen felgyullad a két gép, amiben a két lány volt. Nem sokkal később Wendy és Kevin Frankie kocsija hátánál volt leparkolva az ő kocsijukkal, mikor egy busz hátulról nekik megy. Wendy-nek és Kevin-nek sikerült kimenni, de Frankie fejébe belefúródik a Kevin kocsijának egy darabja, ami a negyed fejét levágja.

Wendy és Kevin észreveszik, hogy a vidámparkban lévő fényképeken ugyan olyan balesetben halt meg Ashley, Ashlyn és Frankie, és ugyan olyan sorrendben. Rájöttek, hogy az is számít, hogy az lesz a következő, akik egymás hátál ültek, tehát aki Frankie hátánál ült, Lewis lesz a következő. A fénykép által, Lewis felett két vasdarab volt. Wendy és Kevin elmentek Lewis edzésére, hogy figyelmeztessék őt, de egy kard elvágja két vasdarab madzagját, ami rajta volt Lewis edzőeszközén. Amikor Lewis újra lenyomja az eszközt, a két vasdarab összenyomja a fejét, amitől meghal. Nem sokkal később egy raktárban Wendy megmenti Ian-t a sok majdnem belészúródó fadarabtól, ám az egyik felpattanó fadarab ellöki Erint. Erin a szögbelövő géphez esik, ami sok szeget lő a fejébe, amitől meghal. A fenti jobb sarokban látható.

Két nappal később egy kinti bulira mennek a túlélők. Egy ember letesz egy seprűt, ami eldől és egy golyót elgurít, ami ellök egy fát, ami a tűzijátékokat tartotta. A tűzijátéknál egy ló megijedt és egy kis fadarabbal, amivel a földhöz volt hozzáfogva egyenesen Julie nyakába esik, ami magával rántja Julie-t. Egy idő után Julie egy nagy vágóeszközhöz esett volna, de Kevin egy karddal elvágja a kötelet és Julie megmenekül, ami azt jelenti, hogy, aki Julie mellett ült, az lesz a következő. Egy másik ló is megijedt egy másik tűzijátéknál és egy zászló amivel kikötötték, elröpült. Az elröpült zászló egyenesen Perry testébe fúródott, amitől azonnal meghalt. 2-3 perc múlva a tűzijátékok eldőlnek és egy hatalmas tábla aljára mentek, amik gyengévé tették azt. Ian odaáll a táblához és Wendy-re kiabált, de a tábla eldőlt és kettévágta őt.

A történtek után fél évvel később Wendy egy metrón volt, ahol meglátta testvérét, Julie-t. A sarokban Julie és Wendy Kevinnel találkozott. Wendy új látomást látott arról, hogy kisiklik a metrókocsi és mindenki meghal. Wendy új látomása: a metró kisiklott és a benne ülők mind meghaltak, már csak ők hárman maradtak, de mellettük egy másik metró ment, aminek egy nagy vaskereke kirepült és Julie-ba csapódott, amitől meghalt. Kevin nekiesett az ablaknak, ami kitört és a mellettük levő metró elgázolta őt. A metró megállt, Wendy kiesett, de egy másik metró elütötte Wendy-t. Mikor Wendy magához tért, nem mondott semmit, de Kevin már rájött mi történik, csak nem engedték ki őket és mind meghaltak a mellettük lévő metrón is és azon is amelyiken ők is voltak mind.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész
Mary Elizabeth Winstead Wendy Christensen
Ryan Merriman Kevin Fishcer
Kris Lemche Ian McKinley
Alexz Johnson Erin Ulmer
Texas Battle Lewis Romero
Sam Easton Frankie Cheeks
Chelan Simmons Ashley Freund
Crystal Lowe Ashlyn Halperin
Amanda Crew Julie Chritensen
Maggie Ma Eperry "Perry" Malinowski
Ecstasia Sanders Amber Regan

Végső állomás-filmek[szerkesztés]

A Végső állomás 3. a Végső állomás 2. (2003) folytatása, melynek még korábbi része a Végső állomás (2000) és a további részei a Végső állomás 4. (2009) és a Végső állomás 5. (2011).

Díjak és jelölések[szerkesztés]

Szaturnusz-díj jelölés - 2007 - Legjobb horrorfilm
Szaturnusz-díj jelölés - 2007 - Legjobb különleges DVD kiadás

Források[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Final Destination 3 című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.