Vásárhelyi Dávid

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Riporter, újságíró

A budapesti fiatal Vásárhelyi Dávid még csak 23 éves, de már több éve saját hírportálját irányítja. 16 éves kora óta foglalkozik hírportálokkal, ami korábban még hobbi volt, az mára hivatássá vált. Dávid teljesen egyedül spórolt zsebpénzéből 2012 márciusában létrehozta Hír7 elnevezésű hírportálját, melyet a mai napig teljesen egyedül szerkeszt és irányit. A hírműfajt éppen neki találták ki. Mozgékony és kíváncsi, gyakran eljár sajtótájékoztatókra vagy tévéfelvételekre, ír, fotóz, videóz, riporterkedik, ha kell…

A riportjait, interjúit a Youtube-on több mint 3 500 000 nézték meg eddig. A fiatal médiaguru tevékenységére és híreire a Facebook-on is rengetegen kíváncsiak csak úgy, mint a Twitteren. Előbbinél közel 10 000 fejezték ki tetszésüket az oldal iránt és osztják meg naponta véleményüket a fiúval.

2013-ban elindította első saját műsorát Interjúk címen. Az első évadban összesen 18 adás készült. Olyan hírességek fogadták el Dávid meghívását, mint Péterfy Bori, Odett, Soma, Tóth Vera vagy éppen Kállay Saunders András. A forgatások az ötcsillagos Corinthia hotelben zajlottak. A műsor különlegessége továbbiakban az volt, hogy a fiatal riporter teljesen egyedül stáb nélkül dolgozott a produkción és maga vágta meg a felvett interjúkat.

A 2013-as év nagy siker volt a fiú számára, hiszen kiemelkedő tehetségként bekerült az 50 tehetséges magyar fiatal elnevezésű programba. Itt ismerte meg Al Ghaoui Hesnát, aki mentora volt a programban. Hesna rengeteget segített a fiúnak. Tanácsokkal, ötletekkel látta el, folyamatosan támogatva munkáját.