Vágási Judit

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Vágási Judit
Szomszédok-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenése1. fejezet
Utolsó megjelenése331. fejezet
MegalkottaHorváth Ádám
MegszemélyesítőjeIvancsics Ilona
Epizódok száma329
Vágási Judit adatai
Születési neveSzöllősy Judit
Neme
Született1962. október 3.
Foglalkozásatanár
SzüleiSzöllősy Pál
Szöllősy Zsuzsa
HázastársaVágási Feri
GyermekeiMatyi
RokonaiJanka néni (nagynéni)
LakóhelyeLantos utca 8.

Vágási Judit (született Szöllősy) (1959. május 19., 1962.[1] október 3.[2] vagy 1960. október 14.[3] – ) a Szomszédok c. magyar tévésorozat egyik szereplője, ének-rajz szakos tanár. Ivancsics Ilona alakította, Jutka a sorozat szinte összes epizódjában szerepelt.

Édesapja Szöllősy Pál fogorvos, édesanyja Szöllősy Zsuzsa (született Kolossy[3]) szemészorvos. Férjével, Vágási Ferivel 1987-ben költözött a budapesti Gazdagréti lakótelepen lévő Lantos utca 8. szám alá. A közeli általános iskolában tanított. Édesapja nem nézte jó szemmel, hogy egy egyszerű nyomdászhoz ment hozzá, ezért Jutka kapcsolata vele elég rossz volt.

A régi iskolájában felmondott, mert a lakótelepen egy, lakásuktól alig pár percre levő iskola nyílt. A lakótelepi általános iskolában nemsokára igazgatóhelyettesi állást kapott. Az iskolában sok ügyet intézett, nyári táborokba vitte a gyereket. Az első terhessége során elvetélt, mert a nyaralásukon egy nehéz, szilvával teli kosarat emelt fel. A második alkalommal megszületett fiúgyermeke, Matyi.

Ferivel harmonikus házasságban élnek, a folyamatos családi viták ellenére, amik Ferit érik, mivel ő csak egy egyszerű nyomdász.

A sorozat folyamán elveszti sorozatbeli édesapját és édesanyját. Rokona Janka néni, édesapja testvére. Ő ad nekik kölcsön, amikor megveszik a lakást, amelyet később édesapja fizet ki helyettük, de neki is visszafizetik. Az iskolában aligazgató, addig míg Bujákit ki nem nevezik helyette.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Szomszédok – 16. rész (2019. április 17.). „Szomszédok - 16 rész”.  
  2. 116. fejezet, Vágási Feri október 3-án akarja felköszönteni
  3. a b Jutka terhesgondozási papírjáról

Források[szerkesztés]