Urban Symphony

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Urban Symphony
Urban Symphony.jpg
Információk
Alapítva 2007
Műfaj
  • popzene
  • operatic pop
  • kortárs népzene
Kiadó Moonwalk Records
Az Urban Symphony weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Urban Symphony témájú médiaállományokat.
Sandra Nurmsalu

Az Urban Symphony egy észt együttes. Ők képviselték Észtországot a Moszkvában megrendezett 2009-es Eurovíziós Dalfesztiválon Rändajad (Vándorok) című számukkal.

A 2009. március 7-ei észt nemzeti elődöntőn (Eesti laul) a 20 éves énekes-hegedűssel, Sandra Nurmsaluval kilenc további pályázó mellett szerezték meg Észtország képviseletének jogát. Az Eurovíziós Dalfesztivál fináléján a hatodik helyet érték el az angol Jade Ewen, It’s My Time című száma után.

Tagok[szerkesztés]

  • Sandra Nurmsalu (ének-hegedű) Az 1988. december 6-án született Nurmsalu-nak két hobbija van - éneklés és hegedülés, és az Urban Symphony adta meg a lehetőséget számára, hogy a kettőt ötvözze. Tízéves klasszikus zenei hegedűtanulmányai szintén hozzájárultak ahhoz, hogy megtalálja az észt népzene gyökereit - hét évvel ezelőtt a Pillipiigad nevű népzenei csoportban hegedülve és énekelve egész Észtországban és Európában is fellépett koncerteken, rendezvényeken. 2007-ben tagja lett a Virre nevű népzenei formációnak.
  • Mann Helstein (1988. február 18.) (hegedű, brácsa) – Zenei tanulmányait tízéves korában kezdte, hegedűn. Az idők során különböző zenekarok tagjaként egész Európát bejárta. A zenélés mellett jelenleg minőség- és környezetvédelmi menedzsmentet tanul.
  • Johanna Mängel (1990. október 17.) (cselló) – Csellótanulmányai hatéves kora óta képezik élete részét. Klasszikus zenei tanulmányain kívül és az őt övező érdeklődés miatt nem csak különféle helyi és nemzetközi zenekarokban, hanem közismert észt rockbandákban - Aides, Slide-Fifty, Vennaskond - is játszott. A zenélés mellett Mängel érdeklődik a musical szerzés, a divat és a filmezés után is, továbbá zenei magazinoknak ír kritikákat különféle zenei rendezvényekről.
  • Mari Möldre (1992. szeptember 16.) (cselló) – A legfiatalabb csapattag, szintén hatéves korában kezdett el csellózni. Fiatal kora ellenére mindig is a zene elkötelezettje volt, a csellójáték mellett énekel és zongorázik is, számos projektben és néhány zenei közösségben is részt vett. Számos fellépése volt a világ különböző részén, Ausztráliát is beleértve. Amikor nem tanulmányai vagy a zenélés köti le idejét, szívesen foglalkozik építészettel és rajzolással.

Diszkográfia[szerkesztés]

Kislemezek[szerkesztés]

Év Single Slágerlista helyezés Album
EST
SWE
FIN
UK
2009 "Rändajad" 3 14 10 117 TBA
"Päikese poole" 28
2010 "Skorpion"
"—" jelzi, hogy nem került slágerlistára, vagy helyezése ismeretlen.

Albumok[szerkesztés]

A 2010-re tervezett TBA című album az énekesnő, Sandra Nurmsalu gyermekáldása miatt végül nem került megjelentetésre.

Hivatkozások[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]