Umoja

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az Umoja a legelső három Terran kolónia egyike a StarCraft univerzumában.

Történet[szerkesztés]

Doran Routhe a saját hatalmát növelendő egy kolonizációs projektet indított meg. 40,000 rabot helyezett el 4 szállítóhajón, amelyeket a Gantris VI-ra küldött. Azonban a vezérhajón , a Nagglfar-on, meghibásodott a navigációs rendszer, így 28 évig vakon sodródtak az űrben. Amikor a hajtóművek elkezdtek leolvadni, a hajók a legközelebbi lakható rendszerben megálltak.

Két szállító landolt az Umojan. A Sarengo és a Reagan. A Sarengo a bolygóra zuhant, megölve az összes utast és létrehozva a Sarengo-szakadéknak nevezett krátert. A hajó memóriáját visszafejtették az umojai kormány megbízásából, de ez túl későn történt, hogy a Tarsonison élőket utolérjék fejlődésben.

A másik két hajó biztonságban ért földet. Az Argo a Morian, a Nagglfar pedig a Tarsonison.

A Tarsonison élők hozzáfértek az ATLAS-hoz, így fontos technikai ismeretek birtokába jutottak, melyek segítségével gyorsabban tudtak új hajtóműveket kifejleszteni, mint a másik két kolónia. Amikor a kapcsolat helyre állt a felek között, a tarsonisi kormányzat egyesíteni szerette volna a gyarmatokat a Terran Konföderáció név alatt, de ebbe sem a Moria sem az Umoja nem ment bele. Közben a Konföderáció és a Moria között tovább nőttek a feszültségek az új gyarmatokon talált ásvány és Vespene gáz kitermeléséért folytatott harcok miatt. A két fél között ki is robbant a háború (Céhes háborúk). Néhány Umojai a Moria oldalán vette ki a részét a harcokban.

A Konföderáció riválisai[szerkesztés]

Miután a Kel-Moriai Szövetség elbukott, az Umojai kormányzat megalapította az Umojai Protektorátust, egy katonai szervezetet, hogy megvédje az Umojat a Konföderációtól.

A Konföderációtól való félelem (és más tényezők) miatt az Umoja a Korhal Fiai korai támogatói közé lépett.

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

A Terran Domínium megalakulásával az Umoja tagja lett a Domíniumnak köszönhetően a korábbi támogatásnak.

Az Umoja csak ritkán állt harcban valakivel és a bolygót még egy szervezet vagy faj sem foglalta el. Az Umojai kormány békés kapcsolatra törekszik a protossokkal. A kapcsolat állapota jelenleg nem ismert.