TuS Metzingen

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
TuS Metzingen
Csapatadatok
Teljes csapatnévTuS Metzingen Handball-Bundesliga GmbH
BecenévTusSies
SzékhelyMetzingen, Németország
Alapítva1978
Klubszínekrózsaszín-fekete (kézilabda), kék-fehér (klub)
StadionÖschhalle
VezetőedzőMagyarország Rott Edina
BajnokságNémet bajnokság
Csapatmezek
Hivatalos honlap
TuS Metzingen honlapja

A TuS Metzingen Handball rövid nevén TuS Metzingen egy német női kézilabdacsapat, amelynek székhelye Metzingenben van. Jelenleg a német bajnokság élvonalában játszanak.

Történelem[szerkesztés]

A TusSies első jelentősebb eredménye a kupadöntőbe jutás volt 1978-ban. (A kézilabda szakosztály abban az évben alakult, a csapat a harmadosztályban szerepelt.) A döntőt elbukták a TuS Eintracht Mindennel szemben, majd két év múlva megismételték ezt a teljesítményt, ezúttal a Bayer Leverkusennel szemben maradtak alul. A másodosztályba először 1985-ben jutottak fel, azonban nem sikerült megragadniuk, kiestek a harmadosztályba. A következő években itt szerepelt a Metzingen, a legközelebbi feljutás 1991-ben sikerült. Egészen 2012-ig a második vonalban játszottak, mert bár 1997-ben megnyerték a Bundesliga 2-t, anyagi okok miatt nem vállalták az élvonalbeli szereplést. A 2011–12-es szezonban nagy fölénnyel lettek bajnokok a másodosztályban, és ekkor már nem volt akadálya az élvonalbeli indulásnak. Az első osztályban a legjobb eredményük egy második hely a 2015–16-os idény végén, illetve ugyanebben a szezonban EHF-kupa döntőt játszottak, és vesztettek a Dunaújváros ellen.

Jelenlegi keret[szerkesztés]

A 2020–2021es szezon játékoskerete
Kapusok
Balszélsők
Jobbszélsők
Beállók

Balátlövők
Irányítók
Jobbátlövők

Átigazolások a 2020-2021es szezont megelőzően

Érkezők

Távozók

Korábbi nevezetes játékosok[szerkesztés]

Sikerek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a TuS Metzingen című német Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]

  • Sport Sportportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap