Trunkó Bálint

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Trunkó Bálint
Született1982február 9. (42 éves)
Budapest
Állampolgárságamagyar
SzüleiTrunkó Barnabás
Foglalkozásafotográfus

SablonWikidataSegítség

Trunkó Bálint (Budapest, 1982. február 9. –) magyar fotós, divatfotós.[1][2]

Élete[szerkesztés]

Trunkó Bálint gyerekszínészként számos filmes produkcióban szerepelt, többek között Szabó István 1999-ben készült "A napfény íze" című filmjében. Gyermekkorát meghatározó filmes élményeinek hatására döntött úgy, hogy képalkotással fog foglalkozni. A leghíresebb külföldi divatfotósok képeivel ismerkedett meg és foglalkozni kezdett a témával. Nagy hatást gyakorolt rá Lábady István fotóművész munkássága.[3] 2013-ban Debreczeni Zitával együtt felkérték a Facebookon, a Copy General által indított, Cool című fotópályázat zsűrizésére, ahová olyan "szakmájukban cool fotósokat és designereket választottak, akik a technikai kivitelezést sem mellőzve képesek a készen kapott szabályokat újraértelmezni".[4] A zsűri számos beküldött fotó közül, végül egy önmagába szerelmes nő portréját választotta győztesnek.[5] Jelenleg külföldi ügyfelek megrendelésére dolgozik. Csapatmunkában fodrász, sminkes, stilyst stb. dolgozik, elsősorban fotósként és divatfotósként. Többek között a PS Magazin[6] címlapját,[7] és a The Future Starts Here divatanyagát[8] készítette, amit egy Samsung Galaxy S5 okostelefonnal készítette el, ahol a sminkes Ágoston Zsombor, a stylist Lakatos Márk, a fodrász Herczeg Csaba volt, a modell pedig a Baczay Dalma a VM Models-től.

Munkái[szerkesztés]

InStyle, Marie Claire, Glamour, Joy, Ps Magazin, Maxima, H.O.M.E. T-Systems, RTL KLUB, TELENOR

Családja[szerkesztés]

Nős, három gyermek apja.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. JUICY, juicy.mashkulture.net
  2. Trunkó Bálint. [2017. február 11-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. február 10.)
  3. Lábady István képeiről - Film noir, színesben, fotomuveszet.net
  4. Fotóverseny a Facebookon - A pályázat tematikája: „Cool”.. [2017. február 11-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. február 10.)
  5. Eredményhirdetés - „Cool” fotóverseny Archiválva 2017. február 11-i dátummal a Wayback Machine-ben, copygeneral.hu
  6. A PS Magazin a hazai kultúra, kortárs művészet, divat, design és budapesti urban life magazinja
  7. PS Magazin, psmagazin.hu
  8. The Future Starts Today Címlapot fotóztunk a Samsung Galaxy S5-tel Archiválva 2021. május 14-i dátummal a Wayback Machine-ben, psmagazin.hu

Források[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]