Torkelsonék

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Torkelsonék
(The Torkelsons / Almost Home)
Műfaj szituációs komédia

Alkotó Lynn Montgomery
Rendező Arlene Sanford
Főszereplő Connie Ray
Olivia Burnette
Elizabeth Poyer
Anna Slotky
Benj Thall
Aaron Michael Metchik
Lee Norris
Rachel Duncan
Ernie Lively
William Schallert
Brittany Murphy
Jason Marsden
Perry King
Főcímzene The Judds - A New Day Promises
Jennifer Warnes & Joey Scarbury - Almost Home
Zeneszerző Ray Colcord

Ország  Egyesült Államok
Nyelv angol
Évadok 2
Epizódok33
Gyártás
Vezető producer Michael Jacobs
Charlotte Brown
Részenkénti játékidő 22-24 perc
Gyártó Michael Jacobs Productions
Walt Disney Television
Touchstone Television
Forgalmazó Disney–ABC Domestic Television
Sugárzás
Eredeti adó NBC
Eredeti sugárzás1991. szeptember 21. – 1993. június 6.
Első magyar adó MTV1
Magyar sugárzás1996 – 1997
További információk
SablonWikidataSegítség

A Torkelsonék (eredeti címén The Torkelsons, a második évad esetében Almost Home[1]) egy amerikai szituációs komédia, melyet 1991 és 1993 között mutattak be az Egyesült Államokban az NBC televíziós csatornán[2]. Az első évadot a Walt Disney Television, a másodikat a Touchstone Television készítette. Hazánkban 1996 és 1997 között a Walt Disney bemutatja című műsorblokkban mutatták be az MTV1-en. A főszerepben Connie Ray, Olivia Burnette és William Schallert voltak láthatóak.

Cselekmény[szerkesztés]

A sorozat az Oklahoma állambeli Vinitában játszódik, egész pontosan annak Pyramid Corners nevű lakóközösségében. Millicent Torkelsonra marad rá, hogy gondoskodjon családjáról, miután férje, Randy elhagyta a családot. Randy a sorozatban csak két epizódban látható, és végül el is válnak. A bevezető epizódban Millicent annyira el van adósodva, hogy még a bútoraikat is elárverezik, ezért hát minden pénzre szükségük van. Hogy szert tegyen egy kis mellékesre, Millicent befogadja albérlőként Wesley Hodges-t, aki eztán a házban él.

Millicent legidősebb gyereke a 14 éves Dorothy Jane, aki korához képest rendkívül érett, és sokszor ő narrálja az eseményeket, ahogy beszélget az ablakán keresztül a "Holdbéli Emberrel". A 12 éves Steven Floyd sportoló, a 10 éves Ruth Ann tehetséges zenész, a 8 éves Chuckie Lee bogarakat gyűjt és vastag szemüveget hord, a 6 éves Mary Sue pedig mindig úgy viselkedik, mintha semmi sem történt volna. Dorothy Jane szerelmes a szomszédban lakó 18 éves fiúba, Riley Robertsbe, aki az első évadban jól láthatóan nincs ennek tudatában, miközben a kocka Kirby Scroggins pedig Dorothy Jane-be szerelmes.A pilot epizódban szerepelt Jacob "J.W." Presley, a hentes is, aki Millicentnek udvarolt, de őt kihagyták a sorozatból - ahogy a pilotban más színészek játszották még Ruth Ann-t és Steven Floydot is.

Miután az első évad véget ért 1992-ben, a sorozatot átalakították, és át is nevezték "Almost Home"-ra. Ebben az évadban a sorozat már Seattle-ben játszódott, miután Millicent itt kapott állást nővérként, és miután elárverezték az oklahomai házukat. Steven Floyd és Ruth Ann karaktereit teljesen kihagyták, sőt úgy utaltak rájuk, mintha sohasem léteztek volna. Millicent összeköltözött Brian Morgannel és két gyerekével, Mollyval és Gregoryval. Brian egy sikeres divatlap, a Molly Gregory vezetője, amit a gyerekei után nevezett el. Eleinte a két család között sok súrlódás volt az életvitelbeli különbözőségeik miatt, és ezek feldolgozását mutatta be a sorozat. Megtartották az első évadból Dorothy Jane beszélgetéseit a Holdbéli Emberrel. A második évadot már film helyett videoszalagra vették fel.

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Mellékszereplők[szerkesztés]

Híresebb vendégszereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Dave Smith: Disney A to Z : the official encyclopedia. Internet Archive. 1996. ISBN 978-0-7868-8149-9 Hozzáférés: 2023. május 1.  
  2. Dave Smith: Disney A to Z : the official encyclopedia. Internet Archive. 1996. ISBN 978-0-7868-8149-9 Hozzáférés: 2023. május 1.  

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a The Torkelsons című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.