Titkos megszállottság

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Titkos megszállottság
(Secret Obsession)
2019-es amerikai film
RendezőPeter Sullivan
ProducerJeffrey Schenck, Barry Barnholtz
Műfajpszichothriller
ForgatókönyvíróKraig Wenman, Peter Sullivan
FőszerepbenBrenda Song, Mike Vogel, Dennis Haysbert
ZeneJim Dooley
OperatőrEitan Almagor
VágóRandy Carter
Gyártás
GyártóHybrid Films
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol + magyar (szinkron)
Forgatási helyszínKalifornia
Játékidő97 perc
Forgalmazás
ForgalmazóNetflix
Bemutató2019. július 18.
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

Titkos megszállottság (eredeti cím: Secret Obsession) egy 2019-es amerikai pszichothriller, melyet Peter Sullivan rendezett, valamint Sullivan és Kraig Wenman írt. A főszereplők Brenda Song, Mike Vogel és Dennis Haysbert.[1][2]

A film 2019. július 18-án jelent meg a Netflixen.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Egy esős éjszaka közepén, egy nő (Brenda Song) ismeretlen üldözőtől menekül az utcán. Elüti egy autó, melytől megsérül és eszméletlenné válik. Rövid távú memóriavesztéssel ébred fel a kórházban, nem emlékezve sem az eseményre, sem pedig az előző életére. Az ágya mellett fekvő ember (Mike Vogel) mint férje, Russell Williams-ként mutatkozik be neki és elmondja, hogy a neve Jennifer. Annak érdekében, hogy felelevenítse emlékeit, a férfi fényképeket mutat kettejük életéről, és elmondja, hogy a szülei két évvel ezelőtt meghaltak egy tűzvészben, ezért a munkahelyén is felmondott, valamint a barátaival is ritkábban beszél.

Frank Page nyomozó (Dennis Haysbert), aki a munkája megszállottja és nem találta még meg a saját lánya emberrablóját, Jennifer balesetét vizsgálja, emellett gyanússá válik neki Russell, aki hasonló autót vezetett a környéken, ahol Jennifert érte a tragédia. Miután Jennifert elengedik, Russell hazaviszi a félreeső otthonukba. Jennifernek hamarosan kísérteties emlékek kezdenek bevillanni a balesetről az esős éjszaka után. Russell furcsa viselkedése miatt nyugtalanná válik, és rájön, hogy éjjel bezárta őt a házba. Azt is észreveszi, hogy az otthoni fényképek nagy részét manipulálták. Frank nyomozása Jennifer szüleinek otthonához vezet, ahol megtalálja a rothadó holttestüket. Jennifer a korábbi munkáltatójától megtudja, hogy "Russell" valójában Ryan Gaerity nevű férfi, egy temperamentumos munkás, akit több mint két hónappal ezelőtt elbocsátottak.

Amíg Ryan nincs otthon, Jennifer a személyi igazolványát megtalálja a pénztárcájában, amelyet a számítógép feloldásához használ. Megtalálja a képeit a tényleges férjéről, Russell-ről (Daniel Booko), így felismeri a veszélyben van. Mielőtt el tudna menekülni, Ryan leüti őt és az ágyhoz láncolja, míg a kellékeket beszerzi. Amikor visszatér, kiderül, hogy az igazi Russell holtteste az autó csomagtartójában található.

Frank megérkezik otthonukba, és megpróbálja megmenteni Jennifer-t, de Ryan leüti és a mélyhűtőbe zárja. Jennifernek elmondja, hogy éve óta szerette őt, ám a viszonzás hiánya miatt és a Russell-el való házassága miatt dühössé vált. Jennifernek sikerül elmenekülnie az erdőbe, míg Ryan hajszolni kezdi. Frank kiszabadul és utánuk meg, majd dulakodni kezd Ryannel, míg végül Jennifer felkapja a fegyvert a földről és megöli Ryan-t.

Három hónappal később, Frank átadja Jennifernek az elhunyt férje feljegyzését, amelyet megtalált a vizsgálat során. Ahogy San José felé vezet, Russell hangja elmeséli a jegyzetet; elmondja, hogy nagyon szerette őt.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereposztás[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang[3]
Jennifer Allen Williams Brenda Song Sipos Eszter Anna
JRussell Williams / Ryan Gaerity Mike Vogel Simon Kornél
Frank Page nyomozó Dennis Haysbert Vass Gábor
Masters nővér Ashley Scott Zsigmond Tamara
Jim Kahn Paul Sloan Olt Tamás
az igazi Russell Williams Daniel Booko Pál Tamás
Ray Scott Peat Galbenisz Tomasz
Fitzpatrick százados Michael Patrick McGill Harmath Imre
Xander Eric Etebari Dózsa Zoltán
Charlie Casey Leach Szatory Dávid

Filmkészítés és értékelés[szerkesztés]

A film forgatása Pomonában (Kalifornia) és Malibuban (Kalifornia) történt 2018-ban.[4][5][6]

A film vegyes véleményeket kapott az értékelőktől. A Metacritic oldalán a film értékelése 1% a 100-ból, ami 3 véleményen alapul.[7] A Rotten Tomatoeson a Titkos megszállottság 31%-os minősítést kapott, 16 értékelés alapján.[8]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Brenda Song, Mike Vogel and Dennis Haysbert to star in Hybrid's "Secret Obsession" for Netflix”, 2018. december 11.. [2018. december 15-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés: 2018. december 11.) 
  2. Brenda Song, Mike Vogel & Dennis Haysbert Star in Netflix's Secret Obsession. Broadway World, 2018. december 11. (Hozzáférés: 2019. július 18.)
  3. Titkos megszállottság – magyar hangok (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2019. október 23.)
  4. Trapunski, Charles: Interview: Secret Obsession's Brenda Song. BriefTake, 2019. július 17. (Hozzáférés: 2019. július 18.)
  5. Last night we wrapped the Netflix movie. Thank you everyone for your hard work!. Instagram , 2018. november 22. (Hozzáférés: 2019. július 19.)
  6. Brenda Song on Broadening her Career with New Netflix Thriller "Secret Obsession". YouTube, 2019. július 18. (Hozzáférés: 2019. július 18.)
  7. Titkos megszállottság. Metacritic. (Hozzáférés: 2019. október 23.)
  8. Secret Obsession. Rotten Tomatoes. (Hozzáférés: 2019. október 23.)

További információk[szerkesztés]