Tiszta lappal (A szökés)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tiszta lappal
A szökés
4. évad, 12. epizód
Eredeti cím Selfless
Író Kalinda Vazquez
Rendező Michael Switzer
Gyártási szám 4AKJ12
Első sugárzás 2008. november 24.
Első sugárzás Magyarországon 2009. augusztus 24.
Kronológia
ElőzőNéma riasztás
KövetkezőVégső megoldás
A szökés epizódjainak listája

A Tiszta lappal (Selfless) A szökés című amerikai sorozat negyedik évadának tizenkettedik epizódja, összességében pedig a hatvankilencedik.


Dialog-stop-hand.svg Figyelem: Itt az A szökés 4. évadának cselekményét vagy a végkifejletet is olvashatod.

Az epizód kezdetén Michael a Scyllát nézegeti, miközben Krantz tábornok az embereivel tart lefele a helyiségbe, ahol ő van. Michael látja, hogy a Scyllán csak egy bemeneti nyílás van, összesen pedig hat kártya van. Amikor a Tábornok megérkezik, a csapat tagjai lefegyverzik őket. Miután Krantz is átadja a kártyáját Michaelnek, beilleszti mind a hat kártyát a helyére és megszerzi a Scyllát.

Eközben Selfnek és Trishanne-nek sikerül megszökniük Feng fogságából és megölik a férfit. A Gate cégnél Zsebes főnöke megismerkedik Gretchennel, ám észreveszi a fegyvereiket az íróasztal alatt. Mielőtt értesítené a rendőrséget, Gretchen és Zsebes túszul ejti őt és a többi alkalmazottat. Mikor Trishanne visszaérkezik a céghez, látja, hogy a többi alkalmazottat túszul ejtették.

A csapat a Scylla helyiségből felmegy Krantz tábornok irodájába, ahová bezárkóznak a Tábornokkal együtt.

Ezalatt Sara túszul ejti Lisát egy étterem mosdójában. Krantz tábornok megpróbálja meggyőzni Michaeléket, hogy a Scylla nélkül szabadon távozhatnak. Ekkor Michael kihangosítja a mobilját, amin Lisa közli vele, hogy épp fegyvert fog rá Sara Tancredi és ha nem engedi el a csapatot a Scyllával, akkor lelövi. Erre a Tábornok beleegyezik, és Michaelék biztonságban el tudják hagyni a lezárt épületet. Lisát is sikerül megtalálni a mosdóban, megkötözve, de Sara már elment.

Közben a Gate-nél Trishanne elkezdi elengedni a túszokat, miközben Gretchen és Zsebes vitatkoznak, hogy mi lesz most. 'Cole' főnökének, Gregorynak elege van ebből és elkezd a kijárat felé szaladni, ám Gretchen agyonlövi a férfit, majd pedig észreveszik Trishanne-t és lövöldözés alakul ki, melynek következtében Gretchen és Zsebes elhagyják az épületet.

Michaeléknek sikerül elmenniük a Cég egyik páncélautójával, ám rájönnek, hogy követik őket és egy repülőtérhez érkeznek, ahol mindenki másfele megy. A Cég egyik embere, Ferguson követi Michaelt és Lincolnt, náluk a táskával, amiben a Scylla van és értesíti Krantz tábornokot, aki elrendeli az összes induló járat törlését, amíg vissza nem szerzik a Scyllát. Michael odaadja Fergusonnak a táskát, mikor megfenyegeti, hogy lelövik a bátyjával együtt ott a reptéren. Ekkor Mahone felhívja a biztonsági szolgálatot, hogy fegyver van a táskában, ami Fergusonnál van. Kiderül, hogy csak egy könyv volt a táskában, és Ferguson bosszús, hogy átverték őket.

Krantz tábornok nem tudja, mit csináljanak most.

A raktárnál Michael átadja a Scyllát Selfnek, aki gratulál a csapatnak, hogy sikerült a feladatot végrehajtaniuk, valamint átad egy borítékot, amiben a szabadulási papírjaik vannak. Self értesíti Michaeléket, hogy a papírokat adják oda a fél órán belül érkező konvoj vezetőjének, amivel egy mentő is érkezni fog, majd pedig elmegy. Sara megvallja Michaelnek, hogy fél, Lincoln pedig elássa a csatabárdot Mahone-nal. Egy óra elteltével a konvoj még sehol, mire Michael felhívja Selfet, ám azt hallja a telefonban, hogy nincs ilyen szám használatban. Eközben Self találkozik Trishanne-nel, aki közben elfogta Zsebest és érdeklődik, hogy van-e másik vevő a Scyllára. Mikor a nő elmondja, hogy nincs, Self hirtelen hasba lövi, amit Zsebes döbbenten néz végig.

Az epizód végén Michael kinyitja a borítékot, de csak üres lapokat talál benne, amiből megtudjuk, hogy Self elárulta őket.